Be to, dėmesio centre buvę puolėjai Zlatanas Ibrahimovičius bei Samuelis Eto'o, kurie vasarą apsikeitė klubais ir persikėlė atitinkamai į Barseloną bei Milaną, nė karto nepataikė į varžovų vartų stačiakampį.

Z. Ibrahimovičius jau rungtynių pradžioje mušė greta vartų, užrūstindamas Milano "San Siro" stadione susirinkusius ir švedo komentarais spaudoje pasipiktinusius "Inter" sirgalius.

Kitoje aikštės pusėje Milano ekipa turėjo problemų stabdydama Lionelį Messi, tačiau kartą argentiniečio bandymą atrėmė vartininkas, o antrajame kėlinyje po Thierry Henry bandymo geriausiu planetos futbolininku tituluojamas puolėjas iš kelių metrų nepataikė į vartus.

Po keitimo aikštėje pasirodęs "Inter" saugas Dejanas Stankovičius pagyvino žaidimą ir galingu smūgiu iš 16 metrų turėjo suvirpinti "Barcelona" gerbėjų širdis, bet nepataikė.

Dvikova taip ir baigėsi be įvarčių.

Sunkią pergalę permainingame mače iškovojo H grupės favoritė Londono "Arsenal" ekipa, išvykoje 3:2 įveikusi Liežo "Standard".

Dvikovą belgai pradėjo itin sėkmingai - sužaidus vos 2 minutes po grubios Eduardo klaidos įvartį smūgiu pažeme įmušė Eliaquimas Mangala, o dar po kelių akimirkų Williamo Gallas pražangą baudos aikštelėje realizuotu 11 metrų baudiniu pavertė Milanas Jovanovičius.

Bet "Arsenal" nepalūžo ir dar prieš pertrauką sušvelnino santykį - po Abou Diaby perdavimo pasižymėjo Nicklasas Bendtneris.

Antrajame kėlinyje iniciatyva taip pat priklausė svečiams ir tai davė vaisių - 79-ą minutę galva pusiausvyrą atstatė Thomasas Vermaelenas, o 81-ą minutę po kampinio svarbius tris taškus išplėšė tikslus Eduardo smūgis.

Čempionų lygoje debiutavo dar vienas lietuvis - Urzičenio "Unirea" komandos vartininkas Giedrius Arlauskis, gynęs Rumunijos čempiono vartus dvikovoje išvykoje su "Sevilla".

Nors futbolininkas ne kartą gelbėjo ekipą nuo pavojingų varžovų bandymų, išlaikyti vartų "sausais" jam nepavyko - pirmajame kėlinyje precižiškai tiksliu smūgiu iš toli į apatinį vartų kampą pasižymėjo Luisas Fabiano, o 70-ą minutę iš kelių metrų galva antrą įvartį pelnė Renato.

Trečiadienio rezultatai:

E grupė:

"Liverpool" 1 - 0 "Debrecen"

45' [1 - 0] Dirk Kuyt

"Lyon" 1 - 0 "Fiorentina"

76' [1 - 0] Miralem Pjanic

45' iš aikštės pašalintas Alberto Gilardino ("Fiorentina").

F grupė:

Kijevo "Dinamo" 3 - 1 Kazanės "Rubin"

25' [0 - 1] Alejandro Dominguez
71' [1 - 1] Ayila Yussuf
80' [2 - 1] Gerson Magrao
85' [3 - 1] Oleg Gusev

Milano "Inter" 0 - 0 "Barcelona"

G grupė:

"Stuttgart" 1 - 1 Glazgo "Rangers"

18' [1 - 0] Pavel Pogrebnyak
77' [1 - 1] Madjid Bougherra

"Sevilla" 2 - 0 Urzičenio "Unirea"

45' [1 - 0] Luis Fabiano
70' [2 - 0] Renato

Giedrius Arlauskis ("Unirea") žaidė visas rungtynes.

H grupė:

Pirėjo "Olympiakos" 1 - 0 Alkmaro AZ

79' [1 - 0] Vassilios Torosidis

Liežo "Standard" 2 - 3 Londono "Arsenal"

2' [1 - 0] Eliaquim Mangala
5' [2 - 0] Milan Jovanovic (11 metrų baudinys)
45' [2 - 1] Nicklas Bendtner
77' [2 - 2] Thomas Vermaelen
81' [2 - 3] Eduardo.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją