Pelnęs daug įvairių prizų Nebraskos universiteto bigbendas garsėja savo puikiomis tradicijomis ir aukštu atlikimo lygiu. Kasmet dalyvaujantis festivalyje „Great Plains Jazz“ Omahoje jis taip pat sėkmingai pasirodo kituose Amerikos džiazo festivaliuose. Vien tik pernai bigbendas grojo Nebraskos valstijos džiazo orkestrų vadovų suvažiavime, festivalyje „Wichita Jazz“, surengė koncertinį turnė po JAV.

Orkestro sėkmė yra neatskiriama nuo jo vadovo – Nebraskos universiteto Džiazo skyriaus vedėjo Pete‘o Madseno. Šis žinomas trombonininkas nuolat groja ne tik su džiazo žvaigždėmis, tarp kurių - garsioji dainininkė Aretha Franklin, bet ir atliekant pop bei klasikinę muziką. Jis koncertuoja su Omahos bigbendu, Nebraskos džiazo orkestru, Omahos džiazo orkestru, Ilinojaus ir Omahos valstijų simfoniniais orkestrais, o universitete dėsto džiazo akompanementą ir improvizaciją.

Kartu su jaunaisiais Amerikos džiazo ambasadoriais koncerte dalyvaus Šiaulių universiteto mišrusis choras „Studium“. Šį kolektyvą su amerikiečiais sieja partnerystės ryšiai, o koncertas Vilniuje vainikuoja dviejų universitetų kultūrinius mainus.

Koncerte skambės populiari džiazo klasika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją