„Mes privalome laimėti dvejas likusias rungtynes tam, kad patektume į ketvirtfinalį. Kol kas nerungtyniaujame tokiame lygyje, kuriame turėtume. Turime žaisti viena pakopa geriau ir tuomet viskas mums klostytųsi lengviau. Turėtume bėgti greičiau negu dabar, o varžovams leisti įmesti tik 60-70 taškų“, – sako M. Gasolis.

Ispanų „centras“ paneigė, kad jų rinktinėje prasta atmosfera.

„Mes nesipykstame vieni su kitais, jūs tai patys galėjote matyti per treniruotę. Mūsų tarpusavio santykiai yra geri. Mes juk kartu rinktinėje esame kelerius pastaruosius metus“, – tikina M. Gasolis.

Ispanijos rinktinės narys pripažįsta, kad problemų komanda turi gynyboje ir puolime, juos persekioja smulkios traumos.

„Tai susiję dalykai. Jei patikimai žaisi gynyboje, bus daug lengviau puolime. Taip galima pelnyti daugiau lengvų taškų.

Tai Europos čempionatas, sudėtingas turnyras. Mes visi patyriame traumų, nes žaidėmė ilgus (klubuose – DELFI) sezonus. Kiekvienas žaidėjas turi smulkių sužeidimų. Dabar reikia pailsėti patiems, leisti pailsėti kūnams ir rengtis mačui su Lietuva“, – pastebėjo katalonas.

M. Gasolį stebina blogas Lietuvos rinktinės žaidimas.

„Mes patys nežaidžiame gerai. Lietuviai taip pat turi galimybę patekti į ketvirtfinalį. Todėl pirmadienio mačas bus kaip finalas. Ir jiems, ir mums taip pat. Pergalė padidintų šansus patekti į kitą etapą“.

M. Gasolis žino, kad svarbiausia bus sustabdyti lietuvių metikus.

„Norint iškovoti pergalę, reikia, žinoma, sustabdyti lietuvių metikus. Lietuviai baudos aikštelėje nežaidžia taip, kaip galėtų. Jie greiti krepšininkai ir gerai pataiko. Jei mes patikimai žaisime gynyboje, viskas mums pavyks“.

Tai, kaip kol kas žaidžia ispanai ir lietuviai, stebina visus krepšinio specialistus.

„Taip, siurprizas, kaip žaidžiame mes ir lietuviai. Sevilijoje mes nugalėjome lietuvius daugiau negu 20 taškų skirtumu, o atvykus į Vilnių, jie mus lengvai sutriuškino. Dabar tai nepasikartos. Ar Vilniuje buvo mistika? Nežinau, jūs man pasakykite“, – po ispanų rinktinės treniruotės Lodzės arenoje kalbėjo M. Gasolis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją