Tačiau San Antonijaus sirgaliai už šį pareiškimą Barkley mėgti nepradėjo (jį apskritai mažai kas mėgsta, kuo pats Charlesas labai didžiuojasi) ir prieš televizijos kameras plaikstėsi tokio pobūdžio plakatai:

Charles Barkley - San Antonio

Nėra žiedo Yra žiedas

Storas užpakalis Stipri komanda

Nevykėlis Nugalėtojai

"Šūdmalys" Įrodo žaidimu

Visus užkniso Naujieji čempionai

Žinoma, dalis tiesos aukščiau išvardintose mintyse, į ką Ch.Barkley sureagavo mirtina tyla, yra. Tačiau pats Charlesas pareiškė, kad "Mavs" pralaimės šias rungtynes ir, atitinkamai, jis išloš daug pinigų, nes susilažino su daugeliu žmonių dėl šio mačo baigties.

Pirmoje rungtynių pusėje Seras Charlesas džiaugsmingai trynė rankas ir skaičiavo būsimą pelną. Dalaso komanda atrodė sumušta ir bejėgė: "Mavs" gigantas Bradley, lyderis Nowitzkis ir net Eschmyeris bei mažiukas Johnsonas sėdėjo kostiumuoti ant suolelio ir nuliūdę stebėjo, kaip "Spurs" nuolat įveikia niekam tikusią jų ekipos gynybą. "Mavericks" vyriausiajam treneriui Donui Nelsonui teko porą kartų sodinti Van Exelį ant suolelio, nes jis įvairiais būdais (nesuvokiomiomis pražangomis, šūkavimais teisėjų pusėn ir panašiai) kėlė grėsmę palikti aikštelę. "Mavs" žaidėjai šaukė ant teisėjų, tačiau pasiduoti nesiruošė.

Dėl to antrojoje rungtynių pusėje Ch.Barkley susirūpinęs stebėjo, kaip komandų žaidėjai apsikeitė vaidmenimis, ir jau Dalaso krepšininkai diktavo šeimininkams savo sąlygas. Trečiajame ketvirtyje "Mavs" dar buvo ant iškritimo ribos. Vienintelis įmetantis žaidėjas buvo Michaelas Finley (31 taškas). Tačiau pabaigoje "Spurs" žaidimas vėl žlugo, kaip neseniai dvejose rungtynėse serijoje su Los Andželo "Lakers". Šį periodą "Mavericks" laimėjo užtikrintai - 24:10. Ypač nesėkmingai šįkart sužaidė argentinietis Manu Ginobilis ir prancūzas Tony Parkeris, abu surinkę tik 12 taškų (pavyzdžiui: praeitose rungtynėse jie kartu įmetė 46 taškus). "Mavs" ekipoje pradėjo sektis visiems, ir jie sugebėjo padidinti persvarą iki 13 taškų.

Nežiūrint į ūgio pranašumą, "Spurs" atkovojo tik keturiais kamuoliais daugiau (42/38). Tačiau neginčytinu faktoriumi, nulėmusiu rungtynių baigtį, tapo baudų metimai. 23 iš 23 "Mavs" ir tik 24 iš 38 "Spurs", o bendrą vaizdą sugadino būtent "Spurs" lyderis Timas Duncanas, pataikęs tik 5 iš 12 baudos metimų.

Galų gale serija tęsiasi, o Barkley pralošė daug pinigų.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją