Latviai B grupės varžybose 68:62 nugalėjo Vokietijos rinktinę bei patyrė dvi nesėkmes – 51:60 pralaimėta Prancūzijai ir 68:81 nusileista Rusijos krepšininkams.

Atsakomybės nesikrato

K. Kemzūra kol kas negalėjo atsakyti, ar tęs darbą su Latvijos krepšininkais.

„Po paskutinių rungtynių Edgaras Šnepsas (Latvijos krepšinio sąjungos sporto direktorius – DELFI) priėjo, padėkojo už darbą, paprašė nesikarščiuoti, bet oficialaus, išsamaus pokalbio dar nebuvo. Kol kas nenoriu užbėgti įvykiams už akių. Mano kontraktas galiojo tik šiam čempionatui. Ko iš manęs tikėjosi, to neįvykdžiau. Natūralu, kad turiu prisiimti atsakomybę“, – teigė K. Kemzūra.

Pasak trenerio, jam šiek tiek pritrūko laiko geriau pažinti krepšininkus, o pastariesiems – perprasti naujojo stratego sumanymus.

„Pritrūko visai nedaug. Mūsų grupėje visos komandos buvo lygios. Rusija ir Vokietija atvažiavo nukraujavusios. Mes su vyrais nuėjome ilgą kelią, įdėjome daug pastangų. Vyrai stengėsi, treniravosi, jų požiūris buvo kitoks nei anksčiau ir aš už tai dėkingas, bet reikėjo trupučio daugiau (...).

Beveik nė vieno žaidėjo nepažinojau – tiek aš jiems, tiek jie man buvo nauji žmonės. Iš tos pusės, laiko perprasti vieniems kitus šiek tiek pritrūko. Viską suvedus tos detalės mums ir pakišo koją“, – tikino Latvijos rinktinės treneris.

Nesutarimų nebuvo

K. Kemzūra pripažino, kad jam labai nepatiko žiniasklaidoje pasirodžiusi netiksli informacija apie nesutarimus Latvijos komandos viduje.

„Aš labai norėčiau, kad viskas būtų rašoma tai, kas buvo išgirsta, o ne perrašyta. Tai mane labai piktina. Kažkas kažką pamatė, kažkam pasigirdo ir taip prasideda.

Greičiausiai kalbame apie pirmas čempionato rungtynes, kai Kristapas Valteris gavo 4 pražangą. Natūraliai aš ruošiausi jį pakeisti ir būčiau jį pakeitęs. Tačiau krepšininkas paprašė jo nekeisti ir aš staigiai pagalvojau, kad 3 minutės beliko, dabar yra svarbiausias momentas ir nutariau jo nekeisti. Kartais pats žaidėjas jaučia.

Kažkas čia įžvelgė konfliktą, iškart pasipylė negražių dalykų lavina. Santykiai komandoje buvo normalūs, darbiniai. Po čempionato paspaudėme vieni kitiems rankas, padėkojome už darbą“, – sakė K. Kemzūra.

Treneris pripažino tik sugrįžęs į Lietuvą sužinojęs apie po rungtynių su Vokietija įvykysį incidentą – prieštaringai vertinamas apmaudo nesutramdęs Kasparas Kambala pasibaigus dvikovai praeidamas alkūne smogė į veidą vokiečiui Steffenui Hamannui. Pastarasis neteko danties ir po mačo buvo nuvežtas į ligoninę.

„Aš tik apgailestauju dėl to kas įvyko. Aš manau, tai buvo emocijų nesuvaldymas. Žinau, ir tos rungtynės su Lietuva... Nėra Kasparas toks blogas, kaip visi jį nori pavaizduoti ir kaip visiems atrodo. Jis buvo tas iš nedaugelio, kuris kovojo iki pabaigos.

Tai buvo trečios rungtynės iš eilės, kuriose jis žaidė po 30 min., bet jis vistiek krito, kovojo. Manau, kad jis pats gailisi dėl savo poelgio. Iki šios dienos aš to nežinojau. Tai buvo tiesiog nesusivaldymas“, – krepšininką teisino K. Kemzūra.

Favoritai išlieka tie patys

Daugelis krepšinio specialistų prieš Europos čempionatą favorite laikė Ispanijos rinktinę. Nors pastaroji kol kas nedemonstruoja idealaus žaidimo, K. Kemzūros manymu, ispanams pavyks atsitiesti.

„Aš ne vienas prieš čempionatą sakiau, kad vieni iš favoritų bus ispanai, tačiau ir jie yra pažeidžiami. Bet, aš manau, jie yra aukštos klasės žaidėjai ir susikaups. Jie jau peržengė kritinę ribą. Žinote, pirmasis etapas yra labai didelė atsakomybė – arba tu važiuoji, arba važiuoji namo (...).

Aš vistiek manau, kad Ispanija bus viena iš favoričių. Graikija demonstruoja solidų žaidimą ir Jonas Kazlauskas savo darbą atlieka gerai. Serbai palieka gerą įspūdį – jie dar gali iškrėsti ne vieną „pokštą“, – teigė K. Kemzūra.

Treneris pripažino dar nespėjęs pamatyti visų Lietuvos rinktinės dvikovų Vroclave, tačiau, K. Kemzūros manymu, antrame etape lietuviai turėtų demonstruoti geresnį žaidimą.

„Lietuviai kažkuo primena mus (Latvių rinktinę – DELFI). Nėra viskas taip blogai, bet yra daug smulkmenų. Galbūt dabar vyrai nusiramins, dabar jau antras etapas ir viskas turėtų būti geriau“, – linkėjo strategas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją