Vienas geriausių visų laikų planetos krepšininkų 46-erių M. Jordanas su pertraukomis NBA lygoje rungtyniavo 1984-2003 metais. Krepšininkas atstovavo Čikagos "Bulls" ir Vašingtono "Wizards" ekipoms. Gynėjas atvedė "Bulls" klubą į čempionų titulus net 6 kartus, o pats iškovojo 5 naudingiausiojo žaidėjo apdovanojimus.

"Noriu pabrėžti, kad ne tik aš išrinktas į Šlovės muziejų" – spaudos konferencijoje teigė M. Jordanas.

Įžaidėjas J. Stocktonas visą profesionalo karjerą praleido Jutos "Jazz" komandoje, kuriai atstovavo 1984-2003 metais. Krepšininkas dusyk su "Jazz" klubu kovojo NBA finale 1997 ir 1998 metais. 47-erių J. Stocktonas iki šiol pirmauja NBA rekordų skiltyje pagal atliktus rezultatyvius perdavimus – 15806.

44-erių vidurio puolėjas D. Robinsonas 1989-2003 metais rungtyniavo San Antonijaus "Spurs" klube ir svariai prisidėjo prie to, kad "Spurs" laimėtų du čempionų titulus 1999 ir 2003 metais. "Admirolas" 1995 metais buvo išrinktas naudingiausiu lygos krepšininku.

67-erių Jerry Sloanas nuo 1988 metų lyg šiol dirba "Jazz" klubo vyriausiuoju treneriu ir 1997 bei 1998 metais atvedė "Jazz" ekipą į NBA finalą. Jis yra ilgiausiai su viena komanda lygoje dirbantis strategas.

Jausmingoje ceremonijoje krepšininkai dėkojo už pagarbą, o M. Jordanas ir J. Stocktonas nesutramdė ašarų.

"Man garbė būti šioje išrinktųjų grupėje. Manau, kad mes amžinai vienas kitą prisiminsime", – kalbėjo M. Jordanas.

Paklaustas, koks krepšinio momentas labiausiai įsiminė, M. Jordanas atsakė: "Sunku pasakyti. Galima palyginti tokiam klausimui: Kuris jūsų vaikas yra geriausias?

Turėjau nemažai įvairių pasiekimų, pergalių. Buvo daug įsimintinų akimirkų – įspūdingų rungtynių, pergalingų metimų, sunku išsirinkti vieną svarbiausią dalyką".

M. Jordanas, šiuo metu dirbantis Šarlotės "Bobcats" ekipoje, teigė, kad nemėgsta būti laikomas geriausiu visų laikų krepšininku.

"Žmonės laiko mane geriausiu, bet neįmanoma palyginti visų laikų žaidėjų. Aš niekada nežaidžiau su Wiltu Chamberlainu, Elginu Bayloru arba Jerry Westu. Neįmanoma nuspręsti, kuris geresnis".

Taip pat legendinis krepšininkas pastebi, kad su juo yra lyginami dabartinės NBA žvaigždės – Kobe Bryantas ir LeBronas Jamesas ir teigia, kad tai daryti nėra prasmės: "Kito Michaelo Jordano negali būti".

Po gausių plojimų ceremonijos pabaigoje M. Jordanas pabrėžė, kad kiekvienoje NBA žaidėjų kartoje buvo unikalių krepšininkų.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)