„Pasiilsėjome per laisvą dieną. Gavome gerą pamoką. Dvejas rungtynes pralaimėjome, vos patekome į kitą eatapą. Dabar bandysime tą šansą išnaudoti.

Dabar – didesnis susikaupimas, koncentracija. Nėra kur trauktis. Nebus taip, kad gali vėl pralošti du kartus, vieną išlošti ir išeiti į kitą etapą. Bandysime viską nuo pat pradžių, – penktadienį po treniruotės kalbėjo R. Javtokas. – Įtampa visada yra. Prieš kiekvienas varžybas. Manau, tai natūralu. Tikiu, kad nugalėsime ir pradėsime žaisti taip, kaip sugebame“.

Lietuvos rinktinės vidurio puolėjui patinka naujoji Lodzės arena, nors ji kiek ir primena lengvosios atletikos maniežą ar dviračių treką.

„Salė visai gera, nauja. Nėra čia ko norėti, visiems bus vienodos sąlygos šioje salėje. Tikrai tikimės, kad ji bus mums geresnė už Vroclavo areną“, – viliasi R. Javtokas.

Rinktinės kapitonas žino ankstesnių nesėkmių priežastis.

„Atsakymų labai daug. Paprasčiausiai iš daug mažų detalių susidarė viena problema. Mes nesužaidėme taip, kaip norėjome. Prasta kova po savo krepšiniu, bloga gynyba. Pagrindinė nesėkmių priežastis, kad mes nesigynėme taip, kaip ruošiamės“, – pabrėžia krepšininkas.

Pasak R. Javtoko, Slovėnijos rinktinė yra pajėgi, bet nugalima.

„Mes su jais jau žaidėme. Galima žaisti ir laimėti. Pajėgi komanda, bet įveikiama. Mes tai sykį jau padarėme. Slovėnai dabar įgijo geresnę formą po draugiško mačo, bet ir mes jau esame geresnės formos. Visus metus kartu žaidėme su Boštjanu Nachbaru, todėl aš žinau jo silpnąsias puses. Tam, kas jį dengs, patarimų negailėsiu, pasakysiu viską apie jį“.

Nepaaisant nelabai sėkmingo žaidimo Vroclave, rinktinės krepšininkai išliko vieningi ir draugiški, nepriekaištauja dėl pralaimėjimų vienas kitam. Psichologinė komandos būsena – ideali.

„Atmosfera komandoje yra labai gera. Būna, kai komanda pralošia varžybas, prasideda nesutarimai, bet pas mus viskas idealiai. Reikia dar didesnės sėkmės ir viskas bus gerai“, – žada R. Javtokas.

Per kontrolinių rungtynių ciklą prieš čempionatą lietuviams jau teko suremti ginklus su slovėnais. Tąsyk turnyre Sevilijoje pergalę rezultatu 81:75 iškovojo mūsiškiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją