Pagrindinis mūsų variklis visuomet buvo siekis supaprastinti gyvenimą ir patobulinti savo mylimuosius.

Nuolat siekiame tapti gražesniais, aukštesniais, stipresniais, greitesniais ir panašiai. Galima sakyti, kad gamtos dėsniai mums tik trukdo siekti savo tikslų. Ir kad jie mūsų per daug neerzintų, mes išgalvojome vieną puikų dalykėlį – kiną. Kine tik žmogaus fantazija riboja tai, ką galima būtų išvysti ekrane.

Fantastinis filmas „Kobros prisikėlimas“ su Sienna Miller ir Dennisu Quaidu pagrindiniuose vaidmenyse – puikus beribės vaizduotės pavyzdys. Filmo herojai, slaptieji superagentai, apsirengę unikaliais kostiumais, su kuriais jie gali visa tai, apie ką paprastas mirtingas kino žiūrovas gali tik pasvajoti: jie skraido, išsisukinėja nuo kulkų, kilnoja neįtikėtinus svorius ir panašiai.

Mums pasidarė taip pavydu, kad nusprendėme atlikti tyrimą ir atrasti tikrų, realiai egzistuojančių superkostiumų, kurie paprastam žmogui padeda įgyti ypatingų galių. Pasirodo, tokių išradimų pasaulyje yra gausybė, ir štai jums pristatome keletą.

O kur žiaunos?

Atrodo, visiems žinoma, kad norint greitai plaukioti, reikia ne šiaip daug treniruotis, o labai daug treniruotis. Jūsų, žinoma, niekas už glaudžių nelaikys – šokite į baseiną ir pirmyn. O jei kam nors visgi šiek tiek tingisi, ne bėda – mokslininkai skuba į pagalbą.

Jau daugiau nei 18 įmonių kuria labiausiai „greitinantį“ plaukimo kostiumą. Visai tikėtina, kad plaukimo varžybos netrukus taps panašiomis į vandens „Formulę 1“, kur varžysis ne patys sportininkai, o jų kostiumų inžinieriai.

Prisišokinėjo!

Apsiavus šiuos šuolininko batelius galėsite ne tik aukštai šokinėti (aukščiau 2 metrų!), bet ir judėti gana dideliu greičiu – iki 30 km per valandą, eikvojant tiek pat energijos, kaip ir bėgant įprastiniu greičiu. Iš pradžių šios greitaeigės spyruoklės buvo išrastos kaip alternatyva dviračiams. Tiksliau, kaip priemonė greitai judėti nelygiose vietovėse.

Tačiau, kaip ir dažnai atsitinka visiems išradimams (linkėjimai Einšteinui), „šokbačiai“ buvo panaudoti kiek kitoje srityje ir tapo vienos iš ekstremalių sporto šakų inventoriaus dalimi. Pripažinkite, jei tokiu batu jums užmintų viešajame transporte, nelabai apsidžiaugtumėte.

Atsakymas plėšikų kulkoms

Šiais laikais pavojus tyko visų kiekviename kampelyje. Kas paranojikas? Ar aš paranojikas? Jokiu būdu! Aš dėviu neperšaunamą kostiumą! Ne, ne liemenę, kuri sveria visą arklį, o kostiumą iš neperšaunamo audinio! Pasirodo, paskutinė naujovė kare su kriminaliniu pasauliu – tai neperšaunamas kostiumas, kuris išoriškai niekuo nesiskiria nuo paprasto kostiumo.

Sklinda gandai, kad tokius kostiumus netgi JAV prezidentas dėvi. Ir dar sklinda gandai, kad kostiumai, striukės, liemenės, megztiniai ir netgi kaklaraiščiai iš štai tokios super-tvirtos medžiagos klientams iš viso pasaulio yra gaminami Kolumbijoje. Bet, atrodo, Kolumbijoje ir dar šis tas gaminama...

Daugiau - antroje straipsnio dalyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją