- Rugsėjo pabaigoje bus vieneri metai, kai atstovaujate "Vėtros" komandai. Ateidamas į "Vėtrą", joje tikėjotės žaisti trumpiau? - paklausėme G. Paulausko.

- Žinoma, turėjau vilčių ir norėjau išvykti į užsienio klubą. Tačiau taip susiklostė, kad legionieriumi netapau, todėl dabar vilkiu "Vėtros" marškinėlius.

- Kodėl nepavyko pasirašyti sutarties su kuriuo nors užsienio klubu?

- Priežasčių yra įvairių ir daug. Tačiau dabar konkrečiai neįvardysiu. Gal žiemą pavyks pasirašyti sutartį su užsienio komanda. O kol kas gerai sekasi "Vėtroje", mes kovojome dėl Lietuvos čempionų vardo.

- Dabar vilniečiai yra A lygos pirmenybių lyderiai. Turbūt prieš sezoną nemanėte, kad komanda šiemet rungtyniaus taip sėkmingai?

- Kodėl? Tikėjausi gero pasirodymo. Dar prieš sezoną buvo aišku, kad lyderių trejetuką sudarys Panevėžio "Ekranas", Marijampolės "Sūduva" ir "Vėtra". O sezono metu mes dar pasipildėme pajėgiais futbolininkais. Jauni vaikinai ir patyrę futbolininkai susižaidė, gerai supranta vieni kitus, todėl ir esame lyderiai.

- "Vėtrą" treniruoja patyręs futbolo specialistas Virginijus Liubšys. Kiek treneris lemia ekipos rezultatus?

- Manau, kad labai daug. Ypač toks patyręs, kaip mūsų treneris.

- Kas futbolo aikštėje svarbiausia: fizinė jėga, mąstymas, kamuolio valdymo technika?

- Šiuolaikiniame futbole greičiai didėja, todėl turi įtakos visi jūsų išvardyti dalykai. Visko reikia. Tačiau vienas futbolininkas yra techniškesnis, kitas - galingesnis. Visi turi trūkumų.

- Trečiadienį Lietuvos rinktinė svečiuose žais pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Farerų salų ekipa. Pastaruoju metu jūsų į rinktinę nekviečia. Neprarandate vilčių vėl atkreipti į save rinktinės trenerių dėmesį?

- Tikrai ne. Reikia gerai žaisti ir įrodyti, kad esi to vertas. Viskas priklausys nuo manęs, nuo mano žaidimo.

- 2005 metais su "Ekranu" esate tapęs Lietuvos čempionu. Kaip vertinate galimybes šiemet tai padaryti su "Vėtra"?

- Vertinu palankiai. Iškovoti aukso medalius turi vienodus šansus ir "Vėtra", ir "Ekranas", ir "Sūduva". Viskas spręsis tarp šių ekipų per tarpusavio rungtynes.