Atsižvelgus į tai, kad vasarį Europoje buvo pagaminta 39,7 proc. mažiau automobilių, liepos mėnesio statistika yra didelis žingsnis į priekį.

Lyginant bendrus septynių šių metų mėnesių rodiklius su tuo pačiu laikotarpiu pernai, 2009-iais iš Europos gamyklų išriedėjo 27,9 proc. mažiau automobilių (iš viso – 8,759 mln.).

Automobilių rinkos atsigavimas prasidėjo vasarį, kai keliose Europos šalyse prasidėjo automobilių parko atnaujimo programa, piniginėmis išmokomis skatinant žmones keisti senas mašinas į naujas ir ekonomiškas.

Liepą ryškiausias pakilimas užfiksuotas „Ford“ bendrovėje, kurios gamyba, daugiausiai dėl „Ka“ ir „Fiesta“ modelių populiarumo, kilo 22,5 proc. Antroje vietoje pagal produkcijos padidėjimą – „Volkswagen“. Vokiečiai vidurvasarį pagamino 14,4 proc. daugiau automobilių nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)