Jums reikės:

12 didelių pievagrybių
125 g minkšto sūrio su kvepiančiaisiais pipirais,
50 g graikinių riešutų,
2 skiltelių česnako,
2 šakelių petražolių,
4 valg. šaukštų grietinėlės (9%),
žiupsnelio maltų muskato riešutų,
1,5 valg. šaukšto aliejaus,
druskos ir pipirų pagal skonį

Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite. Nupjaukite grybų kotelius, o kepurėles nulupkite. Kepurėles padėkite į šalį, o kotelius smulkiai supjaustykite. Nulupkite ir susmulkinkite česnakus. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.

Gerai įkaitinkite sausą keptuvę. Suberkite riešutus ir pakepinkite apie 4 min. nuolat maišant. Nukelkite nuo ugnies, palaukite kol atvės. Vėliau riešutus sukapokite peiliu į smulkius gabalėlius.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite grybų kepurėles iš abiejų pusių, kol apskrus (apie 4 min). Sudėkite į dubenį ir atvėsinkite.

Minkštą sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais. Dubenėlyje sumaišykite sūrį, riešutus, česnaką, susmulkintus žalumynus ir smulkintus grybų kotelius. Supilkite grietinėlę. Pagardinkite muskato riešutais, druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.

Pievagrybių kepurėles įdarykite paruoštu įdaru. Jas sudėkite į skardą, išklotą aliejumi suteptu pergamentiniu popieriumi ir kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje (200ºC) apie 7 min. Patiekalą galima patiekti šiltą arba šaltą.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją