Baltarusijos vežėjų automobiliais asociacijos bei "Lisco" atstovai bendradarbiavimo galimybes aptarė šią savaitę Klaipėdoje įvykusiame susitikime, pranešė "Lisco" atstovė spaudai Regina Strončikienė.

Susitikime pasikeista informacija apie krovinių gabenimą tarptautiniais maršrutais į Vakarų Europą bei Skandinaviją. "Lisco" atstovai informavo apie valdomas keltų linijas, jungiančias Klaipėdą su Kylio, Mukrano uostais Vokietijoje, su Stokholmu, Ohusu Švedijoje, perdavė keltų plaukiojimo tvarkaraščius ir paslaugų tarifus, informavo apie galimybę gabenti puspriekabes be vilkikų ir vairuotojų, jas į Klaipėdos uostą ir iš jo pristatant Baltarusijos vilkikams.

Pasak R.Strončikienės, alternatyvus jūros kelias į Vakarus Baltarusijos vežėjams būtų priimtinas dėl sutaupytų degalų, mechanizmų darbo išteklių, padangų, dėl krovinio saugumo, greitesnių muitinės ir pasienio kontrolės procedūrų.

Baltarusijos vežėjų asociacijos ir "Lisco" atstovai susitarė tęsti konsultacijas dėl pervežimų organizavimo, o esant reikalui pasikeisti delegacijomis, kad būtų parengta bendradarbiavimo pasirašymo sutartis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją