Vilniaus Goethe`s institutas pristato naują, pirmą kartą eksponuojamą interaktyvią parodą „Muzika + X“, kurios tema – šiuolaikinė jaunimo muzika ir kultūra. Kaip rašoma instituto pranešime spaudai, Lietuvos energetikos muziejaus betoninis rūsys virs vokiškos muzikos festivaliu.

Keturiose scenose su integruotomis žiūrovų salėmis pristatomi pop, indie, hiphopo ir techno muzikos žanrai.

Kiekvienos scenos centre yra pagrindinis elementas su didele projekcija, kurioje galima matyti koncertų akimirkas, susipažinti su pagrindiniais žanro atlikėjais bei atitinkamos subkultūros elementais. Parodoje gausu originalių eksponatų, kuriuos tiesiog privalo pamatyti atitinkamos subkultūros atstovai.

Paviljono sienos pristato žanro ypatybes, koncertų atmosferą, atlikėjų ir jų gerbėjų kelius ir klystkelius. Visa tai įtraukia žiūrovą į interaktyvų veiksmą.

Pagrindiniai parodos adresatai yra jauni žmonės, besidomintys parodoje pristatomais žanrais, tačiau ekspozicija turėtų sudominti ir tėvelius, pedagogus, norinčius arčiau susipažinti su jaunimo dievaičiais, muziejininkus, besidomintiems šiuolaikinėmis parodų eksponavimo tendencijomis, bei kiekvieną smalsų žiūrovą.

Paroda vyks rugsėjo 3-23 dienomis. Parodos atidarymas – rugsėjo 3 d. 15.00 val. Lietuvos energetikos muziejus, Rinktinės g. 2, Vilnius

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją