Pasak "Inver House Distillers" atstovo, Škotijos bendrovė tikisi, kad Baltijos šalys taps svarbia škotiško viskio rinka, kaip dabar yra Skandinavijoje, Vokietijoje ir Danijoje. "Kadangi matome perspektyvą ateityje, mums reikalingas stiprus partneris, ir manome, kad būtent "Alita" yra tas partneris", teigė M.E.Leaskas.

Jo teigimu, abi bendrovės turi daugybę bendradarbiavimo galimybių - bendros įmonės, susitarimai dėl išpilstymo, platinimo, bendradarbiavimo tarp Baltijos šalių plėtra ir kitos. Susitikime taip pat turėtų būti aptarti 2000 metų veiklos rezultatai.

"Alita" nuo praėjusių metų lapkričio pilsto ir parduoda "Inver House Distillers" gaminamą škotišką viskį "Golden Glen", kuris per palyginti trumpą laiką sugebėjo užimti gana nemažą dalį bendrovės viskių pardavimų - dabar jam tenka 11,7 proc. visų viskio pardavimų.

Viskis "Golden Glen" yra vienas iš prestižinių "Alitos" gaminių ir skirtas didesnes pajamas gaunantiems vartotojams. "Alitos" pasirinkimą tiekti šį viskį nulėmė puiki kokybė, žinomas pasaulyje gamintojas bei noras turėti prestižinį produktą.

"Alita", kurios pagrindinė veikla yra šampanizuoto vynuogių vyno bei vyno gamyba, stipriuosius gėrimus pradėjo gaminti tik nuo 1995 metų, kai buvo išleistas brendis "Alita". Paskatinta brendžio sėkmės 1999 metais bendrovė pradėjo gaminti viskį "Alita", o 2000 metų lapkritį buvo pristatytas viskis "Golden Glen".