Šiuo siūlymu siekiama sudaryti vienodas sąlygas mažmeninei prekybai alkoholiniais gėrimais nepriklausomai nuo to, ar licenciją prekiauti alkoholiniais gėrimais norinti įsigyti įmonė yra įsiskolinusi tokiems gamintojams kaip "Stumbras", "Vilniaus degtinė", "Alita", "Anykščių vynas", ar ne.

Šiuo metu galiojančiuose dokumentuose nurodoma, kad licencijos verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais gali būti neišduodamos, neperregistruojamos, o išdavus - stabdomos ir naikinamas jų galiojimas tais atvejais, kai įmonė turi uždelstų skolų specialiosios paskirties akcinėms bendrovėms "Stumbras", "Vilniaus degtinė", "Alita", "Anykščių vynas" už jai patiektus alkoholinius gėrimus. Toks reikalavimas netaikomas įmonėms, pasirašiusioms sutartis su kitomis alkoholinius gėrimus ir alų gaminančiomis įmonėmis.

"Manome, kad šių punktų nuostata išreiškia ūkio subjektų, turinčių valstybės kapitalo akcijų, protegavimą privačių gamintojų atžvilgiu. Verslo sąlygos turi būti vienodos visoms įmonėms", - teigiama Vilniaus mero rašte šalies Vyriausybei.

Nutarimo projekte numatyti pakeitimai taip pat atleidžia savivaldybes nuo prižiūrėtojo funkcijų, reguliuojant tarpusavio atsiskaitymo santykius tik tarp valstybės išskirtų ūkio subjektų (4 įmonių alkoholinių gėrimų gamintojų) ir mažmenine prekyba užsiimančių įmonių.

Nutarimo projektui pritarė Lietuvos prekybos įmonių asociacija ir Nacionalinė viešbučių bei restoranų asociacija.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją