"Taip yra todėl, kad žmonės atmeta Dievą, vadinasi, žmonės vis labiau atmeta galimybę turėti vaikų, auginti vaikus, motinystę", - sakė jis neseniai savo parapijiečiams.

Specialistų nuomone, gimstamumo sumažėjimas yra gerokai sudėtingesnis procesas. Bene dažniausiai tai susiję su gyvenimo būdo pasirinkimu - vaikų neturi maždaug pusė pasiekusių menopauzę moterų. Tai yra, vaikų sąmoningai atsisakoma dėl karjeros.

Kitos moterys vaikų nesulaukia nesąmoningai susiklosčius aplinkybėms - jos norėjo ištekėti, turėti šeimą, bet nepasisekė.

Pasak Ruth Watson (Rut Votson), dirbančios Australijos šeimos studijų institute, daugelio moterų patirtis rodo, kad "jos paprasčiausiai nepasinaudoja pasitaikiusia galimybe, o vėliau tampa per vėlu". Jos tyrimai rodo, kad vaikų neturėjimas nėra "savanoriškas" dalykas, kaip dažnai manoma. Anot jos, taip atsitinka, kai kritiniais metais sutrinka vyro ir moters santykiai, o vėliau manoma, jog turėti vaikų jau per vėlu.

Australijoje gimstamumas siekia 1,7 vaiko vienai moteriai, tai yra, mažiau to lygio, kurio reikėtų laikytis norint, kad dabartinis 19 milijonų Australijos gyventojų skaičius neimtų mažėti. Jei nebūtų imigracijos - pernai apie 100 tūkstančių žmonių atvyko nuolat gyventi į Australiją, - šiame krašte karstų būtų daugiau negu lopšių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją