„Stebiuosi, kodėl rinktinėje nėra M. Prekevičiaus. Draugiškame mače Klaipėdoje matėme, jog jis yra geras įžaidėjas. Tad ir rekomenduočiau rinktinės treneriams, kad dar yra vienas neblogas įžaidėjas“, – su šypsena veide kalbėjo R. Girskis.

195 cm ūgio įžaidėjas rinktinei atstovavo pernai vykusiose olimpinėse žaidynėse Pekine. Šiemet M. Prekevičius nesulaukė kvietimo į rinktinės stovyklas ir šiuo metu su Mariupolio komanda vieši Klaipėdoje.

R. Girskis neslėpė nerimo dėl antrojo rinktinės įžaidėjo.

„Šiemet įžaidėjo pozicija gana slidoka. Kai aikštėje Mantas Kalnietis, tai žaidimas dar lyg ir nieko, tačiau išėjus Artūrui Jomantui ar Andriui Mažučiui žaidimas ima strigti“, – aiškino strategas.

Kalbėdamas apie rinktinės pasirodymą draugiškose rungtynėse, R. Girskis neslėpė, jog nerimo yra, tačiau tuo pačiu neprarado ir optimizmo.

„Matome, jog rinktinėje vyksta pasiruošimas. Nors iki pirmenybių liko nebe tiek daug laiko, tad jau norėtųsi matyti kažkiek aiškesnę komandą. Nerimo yra. Visgi aš tikiuosi, kad tiek treneriai, tiek žaidėjai žino, ko nori, ir jiems pavyks viską sustyguoti, nes rinktinė surinkta pajėgi“, – apie Lietuvos rinktinės žaidimą teigė R. Girskis.

Patyręs krepšinio specialistas pažymėjo, jog kol kas rinktinės žaidime nesimato tikslios aukštaūgių panaudojimo sistemos.

„Man nepatinka per dažni keitimai. Reikia žaidėjui duoti įsijausti aikštelėje ir tik tada daryti keitimus. Kitu atveju keisti galime, kai krepšininkas yra ypač geroje sportinėje formoje. Aukštaūgius reikia išnaudoti“, – apie rinktinės aukštaūgius portalui „BasketNews.lt“ teigė treneris.

Treneris džiaugėsi, jog rinktinėje atsirado tikras puolimo lyderis Linas Kleiza.