Iš viso 16-ajame Europos oro balionų čempionate dalyvauja 83 pilotai iš 24 šalių - nuo Suomijos iki Ispanijos, nuo Jungtinės Karalystės iki Ukrainos. Lietuvai jame atstovauja vienas didžiausių desantų - net septyni pilotai: Tadas Gegevičius, Rimas Kostiuškevičius, Rokas Kostiuškevičius, Mindaugas Lyčius, Valerijus Machnorylovas, Daiva Rakauskaitė ir Vytautas Sviderskis.

Be to, renginyje turėtų pasirodyti maždaug 20 vadinamųjų fiestos balionų. Boružėlės, dujų baliono ir kitokių formų oro balionai varžybose nedalyvauja, tik džiugina žiūrovų, visų pirma mažųjų, akis.

Pirmieji varžybiniai čempionato skrydžiai numatyti šeštadienį, o iki šiol, nuo pat ryto šviečiant saulei, o termometro stulpeliui popietėmis pakylant iki 30 laipsnių karščio, vyko tik treniruotės. Kas yra geriausias šių metų žemyno pilotas, paaiškės kitą savaitgalį.

Penktadienį surengtas čempionato atidarymas priminė olimpines žaidynes - visi pilotai, išsirikiavę į vien eilę ir stebimi šimtų smalsuolių, pervažiavo pagrindinėmis Brissaco gatvėmis. Prieš kiekvieno iš jų automobilį ėjo vaikai, nešini plakatu su atitinkamos šalies pavadinimu ir vėliava.

2,7 tūkst. gyventojų turintis Brissacas yra Vakarų Prancūzijoje, už maždaug 300 km nuo Paryžiaus. Luaros slėnyje išsidėstęs miestelis garsėja aukščiausia visoje šalyje pilimi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją