Daugiau nei trisdešimčiai Kvynslendo mokyklų per pastarąjį mėnesį buvo išsiųsta brošiūra, kurioje valdžia skatina mokytojus laikytis tam tikrų normų, kurių tikslas – gerinti mokinių psichinę būseną. Iš esmės mokytojų prašoma taisyti darbus ne „agresyvia“ raudona spalva, o žaliu arba mėlynu rašikliu, atsiprašyti mokinių už skriaudas ir leisti jiems vesti „asmeninių gebėjimų pamokas“, kuriose vaikai galėtų sutelkti dėmesį į savo privalumus bei pamiršti trūkumus.

Šios priemonės Australijos gyventojams yra visai ne prabanga, o gyvenimo būtinybė. Statistiniai duomenys nurodo, kad didžioji dalis šios šalies psichinių ligonių yra 18-24 metų amžiaus, o keturiolikai procentų vaikų ir paauglių yra nustatyta vienokia ar kitokia psichiatrinė diagnozė. Labiausiai paplitusi liga yra depresija. Į psichikos sutrikimus labiau linkę berniukai.

Kvynslendo sveikatos apsaugos ministerijos vadovas Stephenas Robertsonas mano, kad paauglių savižudybių problema turi būti sprendžiama visais įmanomais būdais. „Jei psichologai ir psichiatrai manys, kad mokytojai turėtų vadovautis vienomis ar kitomis rekomendacijomis, kad ir kokios jos atrodytų beprasmės, aš visokeriopai juos remsiu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją