Tikrai draugiškas mačas

Krepšinio žinovai pastebėjo, kad lietuvių mačas su slovėnais aiškiai skyrėsi nuo dviejų mūšių su latviais.

„Aš manau, kad tai tikrai buvo draugiškos rungtynės, nors ir vyksta oficialus turnyras. Nepalyginti su tais susitikimais su latviais. Abi komandos trečiadienį elgėsi džentelmeniškai, žaidė protingai, išnaudojo visus žaidėjus ir naujus variantus, bet nesiekė pergalės žūtbūtinai, - DELFI sakė olimpinis čempionas M. Paulauskas. – Vyko normalus kontrolinis mačas darbinėje, treniruočių pobūdžio aplinkoje. Tokios rungtynės ir yra tikras pasirengimas Europos čempionatui.“

„Mačo su slovėnais įspūdis – neblogas. Slovėnai mums yra parankūs, nes žaidžia techniškai ir potingai, bet nėra kieti ir grubūs. Mes kontroliavome žaidimą ir pranokome varžovus fiziniu pasirengimu.

Jei ne viena kita klaida ir virtinė klaidų trečiame kėlinuke, dėl ko nereikia išgyventi, nes tai Lietuvos rinktinei nebūdinga, slovėnai nebūtų surinkę 70 taškų. O šiais laikais tie, kas pelno mažiau negu 70 taškų, galimybių laimėti turi nelabai daug“, – DELFI teigė S. Jovaiša.

Visos galios neparodė

Krepšinio specialistams atrodo, kad tikrojo ir viso savo pajėgumo Lietuvos rinktinė nedemostravo.

„Aš manau, kad ne. Mūsiškiai tai tikrai nerodė. Tą įrodo sudėtis. Nors skirtumas trečiame kėlinyje buvo nukritęs iki penkių taškų, bet mūsų treneriai nepuolė į paniką ir į aikštę staiga vėl nesuleido visų vadinamųjų „vilkų“, o leido problemas spręsti tiems, kas tuo metu buvo aikštėje“, – pastebėjo M. Paulauskas.

„Viskas eina į gerąją pusę. Treneriai jau sprendžia harmonijos klausimus. Puikiai atsimenu, kai prieš dvejus metus daugybė skeptikų kritikavo komandą. O pasirodo, kad galima viską sudėlioti ir prie šitų žmonių“, – įsitikinęs S. Jovaiša.

Klaidos – pataisomos

„Kol kas pateisinama, kad mūsiškiai vieną po kitos daro klaidos. Jos visos yra dar pataisomos. Reikia dar daugiau draugiškų rungtynių“, – priežasčių nerimauti nemato S. Jovaiša.

„Geras įspūdis, normaliai lietuviai žaidžia. Visi žaidėjai yra aukšto lygio. Reikia dar susižaidimo, geresnio tarpusavio supratimo, pasitikėjimo ir viskas bus gerai“, – neabejoja ir M.Paulauskas.

„Darjušui Lavrinovičiui dar toli iki geriausios sportinės formos, jam reikia atsigauti, Andriui Mažučiui reikia įgyti kuo didesnį pasitikėjimą savimi. Artūras Jomantas ir Tomas Delininkaitis dar kažkaip per daug jaudinasi. Jie dar atrodo neįšokę į čempionato roges, tarsi, kažkur dar klaidžioja“, – analizavo olimpinis čempionas.

12-ukas – neaiškus

Abu krepšinio ekspertai dar nežino, kas šioje Lietuvos komandoje yra ta „silpnoji 13-oji grandis“.

„Ne, nenujaučiu absoliučiai. Nežinau, kokia bus trenerių startegija. Ar jie remsis ir stiprins priekinę liniją, ar pasitikės mažiukais, - nenorėjo spėlioti M. Paulauskas. – Dar liko daug rungtynių. Sužaistos tik trejos, o liko – septynerios. Dar yra ir bus apie ką treneriams pamąstyti ir ką pamatyti.

Galų gale neišvengiamos yra ir traumos (simboliškai nusispjauna). Kad tik jų nebūtų. Svarbu, kad tik ta problema kam nors nepakištų kojos“.

„Aikštėje klystama dėl šiokio tokio psichologinio įsitempimo, nes nėra dar to aiškaus 12-uko. Klystama, nes žaidėjai praleidžia per mažai minučių aikštėje. Dar sunku pasakyti, kas yra nereikalingas. Nes tie, kurie pasireiškia gerai ar blogai - per mažai gauna laiko žaisti ir, manau, trenerio užduotis ir yra visa tai paryškinti.

Tie kurie patenka į starto penketą turi daugiau šansų pasireikšti ir parodyti savo stabilumą, negu tie, kurie kyla nuo suolo. Kol kas vieniems sekasi geriau, kitiems - blogiau. Nėra taip, kad kažkas pasirodo tik labai blogai. Viskas juda ta linkme, kuria, man atrodo, ir reikia“, – dėstė S. Jovaiša.

Lyderis gali keistis kiekvienose rungtynėse

Pripažįstama, kad šios sudėties Lietuvos rinktinėje daug vienodo pajėgumo krepšininkų.

„Mūsų rinktinės stiprybė – komandiniame krepšinyje, komandiniame žaidime. Čia nėra stipriai išreikštų lyderių. Gal visi mano, kad juo turėtų būti Linas Kleiza. Jis nebūtinai turi, bet gali būti toks.

Taip pat tam tikrą dieną gali sublizgėti Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis ar Mindaugas Lukauskis. Visi sako, kad superžvaigždžių mes neturime, bet turime tikrai geros klasės žaidėjus. Reikia tik kad jie atsiskleistų reikiamą dieną“, - DELFI kalbėjo S. Jovaiša.

„Europos čempionato remdamasis tik 5-6 žmonėmis neištempsi ir su tokiu krepšininkų skaičiumi sėkmingai varžybose nesudalyvausi. Neužteks tiek jėgų. Teisinga yra trenerių strategija - ruošti žmones. Tą, ką dabar turime šioje rinktinėje, su tais ir reikia rengtis žaisti“, – įsitikinęs M. Paulauskas.

„Pagrindinis trenerių galvos skausmas yra bet kurių rungtynių dieną surasti tuos krepšininkus, kuriems seksis, kurie tą dieną bus geriausios formos. Pas mus kiekvienas gali iššauti, kiekvienas gali būti naudingas ir patraukti komandą lemiamu momentu į priekį“, - mano S. Jovaiša.

Britai – silpnesnis varžovas

Lietuvos rinktinės ketvirtadienio varžovė Sevilijos turnyre Didžioji Britanija neturėtų būti pavojinga mūsiškiams.

„Aš manau, britai - nepavojingi. Tai yra antraeilės komandėlės, kurios Europos čempionate į geriausiųjų 8-uką neturėtų patekti“,- sakė M. Paulauskas.

„Lietuvos rinktinės treneriai dirba panašiu stiliumi, kaip ir prieš porą metų, kai mes džiaugėmės bronza Madride. Jei visų mūsų krepšininkų gerąsias savybes sudėtume, o rungtynių dieną tos savybės atsikleistų - visus varžovus nušluotume“, - optimizmo neslepia S. Jovaiša.

Lietuva - Didžioji Britanija, rugpjūčio 20 d., 19:15 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją