R. Butautas teigia, jog Ramūno Šiškausko, Rimanto Kaukėno ir Šarūno Jasikevičiaus netektys yra didelis smūgis komandai, tačiau į Lenkiją vyksta kovoti tik dėl aukščiausių vietų: „Šie žaidėjai yra superžvaigždės visoje Europoje, todėl kiekviena ekipa praradusi juos, žymiai susilpnėtų.

Mes dabar kuriame naują komandą ir aš tikiu savo žaidėjais, tikiu Lietuvos krepšiniu, kuris bus koncentruotas į komandinį žaidimą. Tai gali būti mūsų sėkmės raktas Lenkijoje”.

Nepaisant kai kurių skambių pavardžių netekimo, Lietuva D grupėje ir visame Europos čempionate bus laikoma viena favoričių.

„Mes turime dar labai daug darbo. Norime kuo geriau pasiruošti Europos čempionatui, analizuojame visų varžovų žaidimą. Turiu omenyje mūsų grupės komandas, kiekviena jų gali pateikti staigmeną, todėl turime būti pasiruošę viskam.

Mes gerbiame savo varžovus ir neabejojame, kad tos trejos rungtynės bus sunkios“, - kalbėjo R. Butautas.

Treneris nebuvo patenkintas rungtynėmis su Slovėnija: „Rungtynės buvo sunkios, tris kėlinius kontroliavome žaidimą, o ketvirtąjį pradėjome per daug atsipalaidavę, be jokios disciplinos. Padarėme daug klaidų ir žaidėme labai blogai.

Ateityje mūsų žaidimas tik gerės. Mes dar turime užtektinai laiko pagerinti savo formą ir pasiruošti Europos čempionatui Lenkijoje“.

Europos čempionate Lietuva rungtyniaus D grupėje, kurioje mūsiškių laukia čempionato šeimininkai lenkai, Turkijos bei Bulgarijos rinktinės.

Ketvirtadienį Lietuva Sevilijoje vykstančiame keturių komandų draugiškame susitikime jėgas išbandys su Didžiosios Britanijos krepšininkais. Rungtynių pradžia 19:10 val. Lietuvos laiku.