„Esu labai laimingas savo debiutu tarptautinėse varžybose. Negaliu atsigėrėti viešnage Kaune. Visos rinktinės ten buvo labai draugiškos, - prisipažino Malagos „Unicaja“ klubo krepšininkas, įžaidėjas Luisas Conde. - Mes visi gyvenome viename viešbutyje ir labai susidraugavome. Išvažiuodami net apsikeitėme drabužiais.“

Ricardo Tendrillasas Pampano buvo nustebęs Lietuvos žiūrovų audringu saviškių palaikymu.

„Jie sukūrė mums tikrai priešišką atmosferą. Visas finalo rungtynes jautėme tribūnų karštį. Tačiau tas triukšmas dar labiau mus motyvavo. Po kiekvieno mūsų taiklaus metimo tribūnos nuščiūdavo. Tai buvo neįtikėtinas jausmas“, - sakė R. Tendrillasas Pampano, atstovaujantis „Sevilla“ klubui.

Ispanų ekipos vidurio puolėjas 200 cm ūgio Danielis Diezas (vid. 13 tšk. ir 5,3 atk. kam.) neslepia, kad Lietuvoje tikėjosi ne tik žaisti krepšinį, bet ir gerai praleisti laiką.

„Svetingi lietuviai finale taip palaikė saviškius, jog pagalvojau, kad man neišlaikys nervai. Tačiau pradėjus žaisti visas nervingumas išnyko ir mes parodėme 100 proc. savo galimybių“, - prisiminė žaidėjas.

Atakuojantysis gynėjas Jorge Sanzas (vid. po 8,1 tšk.) pasakoja, kad tos rugpjūčio dienos Kaune jam bus nepamirštama patirtis.

„Mažai, kas Ispanijoje tikėjo mūsų sėkme, bet mes buvome vieningi. O Kaunas – labai gražus ir jaukus miestas. Visi lietuviai pamišę dėl krepšinio. Lietuvoje krepšinis populiaresnis net už futbolą, - negalėjo patikėti jaunasis ispanų rinktinės ir Madrido „Real“ klubo krepšininkas. - Kai prieš finalą mes ėjome į aikštę, nuo lietuvių žiūrovų sukelto triukšmo maniau, kad man sprogs ausų būgneliai.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją