„Power Glove“ tikriausiai buvo vienas pirmųjų bandymų sukurti judesiu valdomą įrenginį kompiuteriniams žaidimams, tačiau tik pastaruoju metu tokie įrenginiai smarkiai pažengė į priekį. Kompanija „AthroTronix“ neseniai pristatė valdymo judesiu galimybes su jos sukurta pirštine „Acceleglove“.

Ši pirštinė nėra skirta kompiuteriniams žaidimams, tačiau ja galima valdyti robotų techniką. Čia galite pažiūrėti, kaip šis įrenginys veikia.
Kaip matome, robotas juda tolygiai su žmogaus, naudojančio „Acceleglove“ pirštinę, pirštų judesiais.

Be to, tam, kad pajudintume robotą, nereikia didelių pastangų judinant savo galūnes. „Acceleglove“ nereikalauja jokių priedėlių, o vartotojas kartu su ja gauna atviro kodo programinės įrangos kūrimo paketą – kas palengvina pirštinės suderinamumą su įvairiais prietaisais ir programomis. Galbūt „Nintendo“ reikėtų pasinaudoti šia technologija kuriant „Power Glove 2.0“?

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją