Tačiau siekiant taupiai naudoti komandiruotėms skirtas biudžeto lėšas, valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų darbuotojams dabartinė komandiruotės užsienyje trukmė nesikeistų - išliktų 30 dienų.

"Nutarimu naikinamos dirbtinės kliūtys verslui, tačiau siekiama išlaikyti pagrindinius apribojimus ir nesukurti sąlygų įmonėms išvengti mokesčių mokėjimo", - Vyriausybės posėdyje sakė finansų ministras Jonas Lionginas.

Manoma, kad tai kiek sušvelnins kliūtis verslui, nes tai aktualu įmonėms, darbus atliekančioms užsienyje. Tokių įmonių darbuotojai dabar priversti kas mėnesį grįžti į Lietuvą, kad sutvarkytų naujos komandiruotės formalumus.

Be to, nutarime taip pat numatyta įtraukti nuostatą, kad privačios įmonės galės atlyginti visas užsienyje komandiruotės metu patirtas transporto išlaidas, įskaitant ir transporto priemonių nuomą bei degalų įsigijimą, jei jos yra susijusios su komandiruotės tikslais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją