Pagal iki šiol galiojančius teisės aktus Seimas turėjo pritarti daliai "Lietuvos energijos" reorganizavimo plano - po energetikos įmonės pertvarkos veiksiančių penkių bendrovių įstatinio kapitalo ir prievolių paskirstymui.

Jeigu įstatymo pataisoms pritars Seimas, "Lietuvos energijos" reorganizavimo projektui turės pritarti tik ministrų kabinetas.

Įstatymo pataisos taip pat numato, kad po pertvarkos veiksiančiai elektros perdavimo bendrovei yra priskiriamas 110 kV įtampos elektros perdavimo tinklas, kad bendrovė galėtų užtikrinti savo, kaip perdavimo sistemos operatorės, funkcijas.

Be to, nepagrindiniai "Lietuvos energijos" filialai ir padaliniai, kurie šiuo metu veikia kaip uždarosios akcinės bendrovės, turės būti atskirti pasibaigus įmonės reorganizacijai, bet ne vėliau kaip iki 2002 metų pabaigos.

Vyriausybė yra numačiusi parengti "Lietuvos energijos" reorganizavimo antrąjį šių metų ketvirtį ir įmonės privatizavimo ketvirtąjį ketvirtį programą.

Be to, Vyriausybė trečiadienį pritarė, kad būtų pakeista komisijos "Lietuvos energijos" reorganizavimo procesui koordinuoti sudėtis, nenurodant konkrečių personalijų. Komisijos sudėtį pavesta tvirtinti ūkio ministrui.

Komisijos pirmininkas turėtų būti ūkio viceministras, nariai - premjero patarėjas įmonių restruktūrizavimo ir privatizavimo klausimais, Valstybinės kainų kontrolės ir energetikos komisijos pirmininkas, Seimo Ekonomikos komiteto narys, Branduolinės energetikos asociacijos pirmininkas, Energetikos instituto, Pasaulio banko atstovybės Lietuvoje ir Valstybės turto fondo atstovai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją