Valstybės turto fondas ir "Hansabank", kurie derasi dėl 90,24 proc. LTB akcijų pirkimo ir pardavimo, neseniai kreipėsi į Konkurencijos tarybą ir Lietuvos banką prašydami įvertinti, ar nėra jokių kliūčių Estijos bankui įsigyti didžiausią Lietuvos valstybinį banką.

Lietuvos banko valdyba kol kas nėra numačiusi svarstyti "Hansabank" prašymo įsigyti ir valdyti daugiau nei 2/3 LTB akcijų. Tačiau centrinio banko valdybos pirmininko pavaduotojas Audrius Misevičius BNS sakė, kad tai bus padaryta netolimoje ateityje.

Lietuvos derybos su "Hansabank" dėl LTB pardavimo buvo sustabdytos prieš dvi savaites Švedijos bankams "Skandinaviska Enskilda Banken" (SEB) ir "Swedbank" pranešus apie ketinimus susijungti.

SEB priklauso apie 99 proc. didžiausio Lietuvos komercinio Vilniaus banko akcijų, o "Swedbank" valdo 57,7 proc. Estijos "Hansabank", Lietuvoje turinčio banką "Hansabankas", akcijų.

"Hansabank" įsigijus Taupomąjį banką, naujoji grupė neabejotinai dominuotų šalies bankų rinkoje - jai priklausytų apie 70 proc. rinkos, todėl Lietuvos konkurencijos taryba tokiai koncentracijai leidimo neduotų. R.Stanikūnas BNS yra sakęs, kad SEB ir "Swedbank" akcininkai balandžio pradžioje turėtų nuspręsti, ar pradėti juridines susijungimo procedūras.

Praėjusią savaitę Turto fondas nusprendė tęsti pokalbius su "Hansabank", tačiau pareiškė pratęsiąs oficialias derybas tik tada, kai Lietuvos bankas ir Konkurencijos taryba pateiks išvadas, kad nėra jokių kliūčių derybas pratęsti. Premjero patarėja privatizavimo klausimais Ona Juknevičienė BNS sakė, kad Turto fondas ir Vyriausybė lauks abiejų institucijų išvadų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją