Naująjį centrą sudaro du teatrai. Pirmajame, 900 vietų turinčiame teatre, įrengta 80x40 pėdų pločio scena, turinti visas dekoracijų keitimo galimybes, už scenos yra liftas, įrengta akustinė duobė orkestrui bei filmavimo ir garso įrašymo įranga. Teatre galima klausytis orkestrinės muzikos, čia atliekami dramos, operiniai kūriniai, miuziklai, vyksta šokio užsiėmimai bei paskaitos.

Naujojo centro antrojo teatro salė talpina virš 300 žiūrovų, joje taip pat įrengta duobė orkestrui ir instaliuota kita reikalinga įranga. Šie du teatrai vienu stogu dalijasi su repeticijų bei techninėmis patalpomis.

Tai, jog naujajame centre reikėjo įkurti du skirtingus teatrus ir įtakojo pastato architektūrą. Kiekvieną teatrą teko projektuoti atsižvelgiant į specifinius jų įrengimui keliamus reikalavimus: reikėjo įrengti kompleksinį apšvietimą, sumontuoti scenos įrangą, teatro patalpos ir įranga turėjo būti pritaikomi įvairaus tipo spektakliams ir vaidinimams, taip pat turėjo būti išlaikytas ryšys tarp atlikėjų ir auditorijos.

Tam, kad žiūrovų dėmesys nebūtų blaškomas, abiejų teatrų interjerai – paprasti. Visi, apsilankę Scenos meno centre, vieningai sutaria, jog tai tikrai netradicinis pastatas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją