Norite sužinoti, ar jus glumina pokalbiai su partneriu sekso temomis? Užduokite sau šiuos klausimus ir viskas paaiškės!

Apibūdinkite žodį “iškrypęs”

Jeigu jūsų partneris jums daro spaudimą arba grasina jus palikti, jei nedarysite to, ko nori jis, tai jau kita kalba – tačiau apie tai pašnekėsime šiek tiek vėliau. Jūsų pirmoji užduotis – nuspręsti, ar jo prašymas yra priimtinas, ar ne. Kitais žodžiais tariant – ar tai yra dalykas, kurį ryžtumėtės bent kartą išmėginti, ar tai visiškai neatitinka jūsų įsitikinimų ir verčiau telieka fantazija?

Ar prašymas priimtinas?

Koks jūsų požiūris į seksą apskritai? Ar manote, kad esate pakankamai senamadiška, ar jums patinka nuotykiai? Sugrįžkite į praeitį ir prisiminkite, ką apie jus jums yra sakę jūsų buvę meilužiai ir ką jūs kalbėdavotės pokalbiuose apie seksą su draugais. Ar jiems sekso tema žymiai patogesnė nei jums?

Tai, kaip toli jūs leidžiatės į sekso nuotykius, priklauso nuo daugelio dalykų. Su tuo didele dalimi susijęs jūsų tėvų požiūris. Jei seksas jūsų šeimoje buvo laikomas “blogu”, “nešvariu” dalyku, galbūt jūs slapčia galvojate, kad geros mergaitės/berniukai neturėtų mėgautis seksu – tegul tuo užsiiminėja ištvirkėliai!

Religiniai įsitikinimai taip pat veikia jūsų požiūrį į seksą, lygiai taip pat kaip ir jūsų ankstesnė seksualinė patirtis. Jeigu jūs turėjote partnerį, kuris vertė jus daryti tai, ko pati nenorėjote ir kas jums neteikė malonumo, visiškai suprantama, kad jūs nelabai nekantraujate išmėginti visus naujus dalykus su dabartiniu partneriu.

Kokie jūsų santykiai?

Jeigu jūs mylite ir pasitikite savo partneriu ir žinote, kad jis tikrai neketina jūsų įskaudinti tiek fiziškai, tiek ir emociškai ir jeigu sugebate su juo apie viską atvirai ir sąžiningai kalbėtis, naujų dalykų išbandymas jūsų neturėtų gąsdinti. Jūs žinote, kad jis sustos, jeigu jums kažkas nepatiks – ir žinote, kad jis nevers jūsų daryti to, ko iš tikrųjų pati nenorite. Ir atvirai – jeigu priežastis, dėl kurios jūs nenorite išmėginti kažko naujo yra ta, kad jūs nesate visiškai įsitikinusi, kad jam nuoširdžiai rūpite, verčiau sakykite “ne” – ir naujovėms, ir jam.

Jei prašymas yra priimtinas, sutikite tai vieną kartą išmėginti

Nėra tokio žmogaus, kuriam lovoje viskas patiktų, kad ir koks atviras ar laisvas jis būtų. Mes esame individualūs. Visiškai natūralu, kad vieni dalykai jums patinka labiau už kitus. Tačiau nebent tai yra dalykas, apie kurį net negalite pagalvoti, tai verta išmėginti bent kartą. Atminkite, kad mes nekalbame apie seksualinius užsiėmimus, kurie yra iškrypėliški ar gali jus fiziškai sužeisti.

Ir labai trumpai apie analinį seksą: jeigu ketinate tai išmėginti, pirmiausia apsišvieskite. Yra teisingas ir klaidingas analinio sekso būdas ir jis gali būti skausmingas, jei neišmanysite, ką darote. Tačiau jeigu jūs sakote “ne” paprasčiausiai dėl to, kad baiminatės, jog jausitės kvailai ar kad jūsų užpakalis atrodys storas ar dar dėl kažko absurdiško, pastūmėkite save pirmyn ir išmėginkite tai.

Jei iš viso nenorite to išmėginti, sugalvokite ką nors kito

Tokiu būdu jis nesijaus apgautas ir judu kartu ieškosite būdų, kaip paįvairinti ir sustiprinti savo seksualinį gyvenimą, dėl ko visų pirmiausia jis ir nori išmėginti kažką naujo. Pasistenkite pažvelgti giliau ir toliau. Jeigu jis nori analinio sekso, o jums tai visiškai nepriimtina, leiskite jam pafantazuoti besimylint poza, kai jis jums iš nugaros. Kartais išgyventos fantazijos gali pasirodyti geresnės nei tikrovė.

Pasistenkite neįsibauginti vien dėl to, kad jis pasiūlo kažką naujo

Tai nereiškia, kad seksas su jumis jam tapo nuobodus, jis tik nori pasirūpinti, kad jis būtų gaivus ir jaudinantis ir ateityje. Kartais moterys pajunta grėsmę, kai vyras pasiūlo lovoje išmėginti kažką naujo – pavyzdžiui, sekso žaisliukus. Mes dažniausiai galvojame, kad mūsų nuogo kūno ir jį lydinčių emocijų turėtų pilnai pakakti. Daugelį moterų gąsdina jų erotiškumas: nepadorumas lovoje atrodo joms nemoteriškas ir jos baiminasi, kad vyras jas pasmerks, jeigu jos per daug įsijaus į seksą.

Į tokį nerimą galima atsakyti labai paprastai: jeigu jis smerkia jus už tai, kad norite, kad jūsų seksualinis gyvenimas būtų aistringas ir jaudinantis, jis greičiausiai tikrai nesugebės jūsų patenkinti. Viskas priklauso nuo vyro, su kuriuo esate. Keista, kaip su vienu vyru mes net nepagalvojame apie kai kuriuos dalykus, kurie su kitu atrodo visiškai natūralūs!

Būkite labai apdairi dėl sekso, kuriame dalyvauja kiti žmonės

Yra milžiniškas skirtumas tarp to, kai jūsų partneris nori išmėginti kažką naujo ir kai jis nori išmėginti seksą trise arba apsikeisti partneriais. Grupinis seksas yra puiki fantazija. Mes esame dėmesio centre ir mintis apie dvigubą malonumą skamba puikiai. Tačiau realus gyvenimas visiškai kitoks.

Poroms, kuriose partneriai myli vienas kitą, dažniausiai būna sunku žiūrėti, kaip partneris ar partnerė mylisi su kitu, o ir fizinis malonumas nebūna toks didelis, nes viską užvaldo tokios emocijos kaip pavydas. Kai tik jaudulys (o tiksliau alkoholis) išgaruoja, daugelis žmonių jaučia kaltę ir pagiežą.

Jeigu jūs apie tai rimtai pagalvojote ir tikrai to nenorite, nedarykite to

Visiškai nesvarbu, kaip tai atrodo nekalta ar kaip jums visi sako, kad tai nieko svarbaus, tačiau jei iš tikrųjų kažko nenorite, nedarykite to. Jeigu jūs nusprendėte, kad turite rimtą priežastį kažko nedaryti, tai yra pakankama priežastis. Pasakykite savo partneriui, kad jūs apie tai pagalvojote, išsakykite jam savo priežastis, kodėl nusprendėte to nedaryti ir aiškiai jam pasakykite, kad jis negali padaryti nieko, kad pakeistų jūsų apsisprendimą. Pasiūlykite daugiau apie tai nekalbėti ir verčiau pradėkite kalbėti apie tai, kas jaudina jus abu.

Jeigu jis ir toliau daro jums spaudimą ar priverčia jus pasijusti kalta, verčiau rimtai susimąstykite, ar šie santykiai yra verti pastangų. Ką galima pasakyti apie partnerį, kuris grasina jus palikti, jeigu jūs nedarysite to, ko nori jis? Tai yra ne kas kita, kaip šantažas ir blogos naujienos. Meskite jį kuo greičiau ir leiskitės į kojas kuo toliau nuo jo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją