Rimvydas Vaštakas, susisiekimo viceministras, penktadienį patvirtino, kad oro uostų veiklos pertvarkymo strategija rengiama dar vasarį gavus premjero pavedimą išnagrinėti galimybę sukurti tarptautinių Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų koordinuoto valdymo modelį. Strategija kol kas neviešinta, rugsėjį ją planuojama pateikti Vyriausybei.

Pasak R. Vaštako, „oro uostų finansiniai rodikliai nėra geri, viskas bus daroma, kad valdymas būtų efektyvesnis". Siūloma 2011 m. Kauno oro uostą, į kurį pastaruoju metu investuota per 60 mln. litų, įšaldyti, o Palangos oro uostą, kurio rekonstrukcija kainavo daugiau kaip 20 mln. litų, padaryti sezoninį.

Tuo tarpu Viktoro Krolio, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinio direktoriaus, nuomone, "palikti Palangos oro uostą tik sezoninį būtų didelė klaida, nes verslui ir Lietuvos ekonomikai tai svarbus transporto mazgas".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją