Moterys manipuliuoja vyrais nuo Senojo Testamento laikų. Nejaugi iš tikrųjų manote, kad Adomas būtų ryžęsis paragauti uždraustojo obuolio, jeigu Ieva nebūtų jo tam paskatinusi? Ir mes, visos moterys, nuo tų laikų naudojama praktiškai tą pačią techniką. Na gerai jau, bent dabar mums nebegresia aštrūs žalčio dantys.

Kol vyras galvos, kad būtent jis viską kontroliuoja, galėsite iš jo gauti beveik viską, ko panorėsite. Tačiau jis privalo būti įsitikinęs, kad viskas priklauso tik nuo jo. Jeigu ne, jiems kyla poreikis įtvirtinti savo autoritetą; jie tampa užsispyrę, pradeda ginčytis, tampa pagiežingi ir galiausiai nuvilia bet kokias jūsų pastangas. Jei jie mano, kad yra viršininkai, padarys viską, ko tik įsigeisite.

Mano pirmojo vyro močiutė, būdama septyniasdešimties, kartą pasivedė mane į šalį ir pasakė laimingos santuokos paslaptį (vis dėl to jeigu jūs ištekėjote už netinkamo vyro, jums nepadės niekas).

Ji paaiškino, kad netgi labiausiai patriarchalinėse visuomenėse, tokiose kaip italų šeima, moterys vadovauja namams subtiliai pasiremdamos savo geležine valia. Vyrai šokinėja aplinkui garsiai rėkdami ir skelbdami visiems, kad tai jie viską kontroliuoja, o moterys neturi jokio poreikio aiškinti visiems aplinkiniams tiesos esmės. “Vyrai išeina iš namų ir lošia, tačiau kaip manote, kas jiems pasako, kiek žaisti ir kada sustoti?” sakydavo ji.

Močiutė man patarė, kad sėkmingiausias būdas gauti tai, ko nori – priversti jį galvoti, kad tai jis viską sumanė, tuomet pasakyti jam, kad tai fantastiška mintis ir kad jūs padėsite jam tai įgyvendinti. Tačiau būkite atidi ir nesakykite jam, kad gaila, kad to nesugalvojote pirma, nes jis gali kai ką užuosti ir tuomet jūsų pastangos nueis šuniui ant uodegos.

Kai ji pirmą kartą pasidalino su manimi šia išmintimi, aš buvau įsitikinusi savo teisumu ir įrodinėjau jai, kad šiame feminizmo amžiuje moterys neturėtų žaisti žaidimų. Dvejus metus aš ginčijausi, įrodinėjau ir įtikinėjau savo vyrą suremontuoti virtuvę, tačiau mano pastangos buvo bevaisės. Tačiau praėjus šešioms savaitėms po to, kai pasinaudojau senelės patarimu, mano namuose puikavosi nauja virtuvė.

Jei norite, kad šis metodas taptų veiksmingu, atminkite, kad jis turi būti paprastas. Pasakykite jam, kad kažką matėte ar girdėjote, paminėkite kelis svarbius faktus – išrinkite pačius svarbiausius ir labiausiai motyvuojančius (jo, o ne jūsų požiūriu) ir išreikškite juos kaip įmanoma greičiau ir glausčiau. Nesuteikite jam jokių emocijų ir kaip maro venkite bet kokių gilesnių paaiškinimų.

Tuomet – sunkioji dalis – atsisėskite ir laukite. Jokiu būdu nepasiduokite pagundai ir vėl apie tai prakalbėti. Jums neteks ilgai laukti ir jūs išgirsite, kaip jis pradeda pasakoti apie nuostabų dalyką, kurį matė ar girdėjo.

Būkite labai rami. Kuo labiau kažko geidžiate, tuo abejingesnė apsimeskite. Labai greitai jis pradės pardavinėti jums savo idėją, įkalbinės jums ir maldaus, kad ją palaikytumėte.

Kitas būdas – pateikti jam krūvą faktų be jokio loginio ryšio ir pasakyti, kad nė velnio nesuprantate, kas tai yra. Ir vėl kuriam laikui pamirškite šią temą. Leiskite jam visa tai “jums išaiškinti”. Yra du dalykai, kurie gali padėti jums išgauti iš jo viską, ko norite ir naudingiausias visų yra jo ego.

Kitas būdas – perduoti informaciją per tam reikalui tinkamą trečiąjį asmenį. Pavyzdžiui mano draugė pasinaudoja savo vaikino sąskaitų tvarkytoju, kuris su juo aptaria finansinius klausimus, jo sporto klubo instruktoriumi, kuris jam primena sveikatos problemas ir jo vyresniąja seserimi (kuri turi vaikų), kuri su juo aptaria tėvystės klausimus.

Dažniausiai perdavimo kanalų metodas pasiteisina, tačiau ne visuomet. Kai kurie vyrai nesutinka būti trečiuoju asmeniu, jei suvokia, kad jų pagalba manipuliuojate savo vyru, taigi ir jų atžvilgiu reikalinga švelni manipuliacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją