Vis tik T.Blairas gali pasiguosti tuo, jog balsavimas vyko vasario ir kovo mėnesiais, kai Didžioji Britanija kaip tik rengėsi karui su Iraku.

Apklausos rodo, kad vos pasibaigus karui, jo populiarumas pradėjo augti.

Minėtoje apklausoje, kurioje buvo renkamas blogiausių britų šimtukas, dalyvavo apie 100 tūkstančių žmonių. Ši apklausa tapo savotišku atsaku visuomeniniam transliuotojui BBC, praėjusiais metais rengusiam šimto geriausių britų rinkimus.

Gegužės pradžioje 50-ąjį gimtadienį šventęs ministras pirmininkas, blogiausiųjų rinkimuose aplenkė buvusią ministrę pirmininkę Margaret Thatcher (Margaret Tečer), kuri liko trečioje vietoje.

Į pirmąjį blogiausių britų dešimtuką taip pat pateko "antrosios lygos" popmuzikos atlikėjas Garethas Gates'as (Garetas Geitsas), futbolo klubo "Manchester United" vadybininkas seras Alexas Fergusonas (Aleksas Fergiusonas) ir jau iširusios merginų grupės "Spice Girls" narė Geri Halliwell (Džeri Halivel). Karalienei teko garbinga dešimtoji vieta.

"Blogiausių britų šimtukas - tai visa, kas gąsdina britus. Šiame sąraše yra pigių garsenybių ir pasipūtusių milijonierių. Tokie rinkimai suteikia žmonėms šansą pasilinksminti ir išreikšti savo nusivylimą", - sakoma laidos atsakingojo redaktoriaus Stuarto Cosgrove'o (Stiuarto Kozgrovo) išplatintame pranešime.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją