Šeštadienį legenda tapusiame Dubrovkos teatre miuziklas buvo parodytas 411-ąjį kartą. Tai buvo paskutinis spektaklis Maskvoje, skelbia Rusijos elektroninė žiniasklaida. Miuziklas pagal Venjamino Kaverino romaną "Du kapitonai" Maskvoje buvo rodomas 15 mėnesių. Tačiau po 2002 metų spalio 23 dienos teroristinio akto publika į Dubrovkoje esančią salę jau negalėjo ateiti ir paprasčiausiai žiūrėti spektaklį - už scenoje vykstančio veiksmo visada iškildavo tragiški televizijos reportažų kadrai.

Teatro salėje, kuri po baisiosios įkaitų dramos buvo visiškai suremontuota, atrodo, niekas neturėjo priminti tragedijos. Tačiau teroristinio akto sukeltas šokas buvo stiprus: rusams per daug įsiminė salėje buvę lavonai, niūrios sprogmenimis apsikarsčiusių teroristų figūros.

Kaip viename interviu yra pasakęs projekto prodiuseris Georgijus Vasiljevas, "prireiks metų dvejų, kad šis šokas atlėgtų. Kol kas mes negalime įveikti publikoje tvyrančio psichologinio barjero".

Vis dėlto spektaklis baigė tik savo Maskvos sezoną. Jo laukia užsienio gastrolės. Organizatorių planuose - pastatyti "Nord-Ost" gastrolių po Rusiją variantą.

Maskviečių miuziklo "Nord-Ost" koncertinį variantą turės progos pamatyti ir Lietuvos žiūrovai. Numatoma, kad miuziklo trupė Lietuvoje gastroliuos šių metų gegužės 28 dieną.

Miuziklo "Nord-Ost" premjera Maskvoje įvyko 2001 m. spalį. Po tragiškų įvykių praėjusių metų rudenį, kai įkaitų išlaisvinimo operacijos metu neišvengta didelio skaičiaus aukų, miuziklas buvo atnaujintas šių metų vasarį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją