„Atsakydamas į daugelio FIA priklausančių klubų prašymus, aš dalyvausiu šių metų spalį vyksiančiuose FIA prezidento rinkimuose“, – ketvirtadienį pareiškė suomis, iki šių metų vidurio dirbęs Europos parlamente.

„Manau, atėjo laikas pokyčiams. Pagrindinis mano tikslas bus suderinti skirtingus požiūrius FIA viduje ir įvesti skaidrius veiklos principus. Prezidento pareiga yra ginti milijardą automobilininkų bei puikų mūsų sportą“, – pažymėjo 57 m. amžiaus kandidatas.

Norint dalyvauti rinkimuose, 1981 m. pasaulio ralio čempionui A. Vatanenui reikės sudaryti 22 kabineto narių, jo išrinkimo atveju užimsiančių įvairiausius postus FIA struktūrose, sąrašą.

Kovoje dėl prezidento posto suomiui gali tekti susidurti su dabar šias pareigas einančiu Maxu Mosley. Nors britas anksčiau buvo viešai pažadėjęs pasitraukti iš šio posto pasibaigus kadencijai, pastaruoju metu jis ne kartą užsiminė galintis pasilikti.

69 m. amžiaus M. Mosley pasitraukimas iš FIA prezidento posto, kurį jis užima dar nuo 1993 m., yra viena iš maištaujančių „Formulės-1“ komandų, grasinančių surengti alternatyvias pirmenybes, keliamų sąlygų. Ekipos šiam tikslui pasiekti pastarosiomis dienomis bando į kovą įtraukti ir sporto komercijos teisių valdytojus CVC bei Bernie Ecclestone'ą.

Tarp kitų galimų kandidatų į FIA prezidentus minimi ir buvęs „Ferrari“ vadovas Jeanas Todtas bei iki šių metų pradžios „McLaren“ vadovavęs Ronas Dennisas.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.