Kopūstų sultys


Norint jų pasigaminti, reikia sulčiaspaudės arba mėsos malimo mašinėlės. Pastarąja kopūstą reikia malti du kartus. Po to išgręžti per marlę Sultis reikia suvartoti per dvi dienas.


Šviežias kopūstų sultis medikai oficialiai rekomenduoja sergant skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opalige, kolitu, kepenų ligomis. Jau po 6-10 dienų sumažėja opos sukelti skausmai, aprimsta pykinimas, pagerėja bendra savijauta. Kopūstų sultis rekomenduojama gerti visą mėnesį. Tiek pat laiko jas gerti rekomenduojama sergant gastritu.


Kopūstų sultis per pusę atskiedę verdančiu vandeniu galime skalauti burnos ertmę ir gydyti gleivinės ligas. 


Kitas receptas – kopūstų sėklas užpilkite verdančiu vandeniu. Santykis 1:1. Tai bus puiki priemonė nuo nemigos. 


Jei pervargote protiškai – prieš kiekvieną valgį užkąskite raugintų kopūstų užpiltų aliejumi. Laikoma, kad raugintų kopūstų sultys palengvina net epilepsijos priepuolio kančias. 


Jei jus perpūtė skersvėjis ir negalite pasukti sprando – pasidarykite tokį gydomąjį mišinį: vienas valgomasis šaukštas kopūstų ir trys – sutarkuotų krienų.


Su kopūstų lapų košele gydomos opos, egzemos, nudegimai, pūliuojančios žaizdos. Pastarąsias galima gydyti ir kopūsto lapu, uždėtu iš vidinės pusės. 


Kamuojant sąnarių skausmams, podagrai, norint pagreitinti šlapimo sistemos darbą pasigaminkite tokį antpilą: 10 gramų kopūstų sėklų užpilkite 200 gramų vandens ir virkite 10 minučių. Vartokite po trečdalį stiklines tris sykius per dieną..