Svetainė „Boston Pro Soccer Examiner“ pakalbino pirmąjį lietuvį, žaidžianti JAV čempionate.

- Edgarai, ką manai apie MLS čempionatą?

- Dar nedaug ką mačiau, tik vienerias rungtynes, kurias mes pralaimėjome. Tai buvo sunkios rungtynės, tačiau nemanau, kad turėjome pralaimėti – varžovai neįmušė įvarčio antroje žaidimo pusėje, kadangi mes labiau spaudėme priešininkus. Bus dar daug rungtynių, todėl tikiuosi, kad ateityje mums seksis geriau.

- Ar žiūrėdavai MLS rungtynes prieš atvykdamas į JAV?

- Ne, neturėjome galimybės stebėti šių varžybų. Europoje žiūrime daug kitų rungtynių, pavyzdžiui Ispanijos lygos, Anglijos, todėl nesame labai susidomėję MLS futbolu. Tai tiesa, liūdna, tačiau tai tiesa.

- Kaip galėtum palyginti savo buvusios komandos lygį su šios savaitės patirtimi prieš Los Andželo „Galaxy“?

- Keletą mėnesių žaidžiau Latvijos „Skonto“ komandoje. Manau, kad MLS stipresnė nei Latvijos arba Baltijos šalių lygos, galbūt ne tokia stipri kaip Ispanijos, Prancūzijos arba Portugalijos lygos, tačiau lyginant su Baltijos lygomis, ji tikrai daug stipresnė. Galiu spręsti pagal paskutinį mūsų žaidimą su Los Andželo komanda, tai buvo sunkios rungtynės.

- Kaip tave čia sutiko, kas padėjo prisitaikyti?

- Visa komanda labai draugiška, medicinos personalas ir visi vaikinai buvo labai malonūs man, todėl šioje srityje problemų nekyla. Nebūtų teisinga, jei nurodyčiau kurį nors vieną žmogų, kadangi jie visi buvo draugiški, todėl esu jiems labai dėkingas.

- „Revolution“ yra puiki komanda, tačiau dabar jų pagrindinius žaidėjus vargina traumos. Ar teko kada nors žaisti komandoje, kurioje būtų tokia situacija?

- Taip, teko. Aštuoni žaidėjai yra patyrę traumas, todėl suprantama, kad tai turi didelę įtaką komandai. Gerai yra tai, kad nauji žaidėjai gali įgyti patirties, tačiau žinoma, komandai visuomet reikia, kad geriausi žaidėjai dalyvautų rungtynėse, todėl tikėkimės, kad jie greitai sugrįš ir mes švęsime pergales.

- Kodėl atvykai į „New England Revolution“ ir kokie tavo tikslai čia?

- Man tai nauja patirtis, noriu būti naudingas komandai, būti dar vienu jos nariu, tik tiek. Nė vienam Lietuvos žaidėjui neteko žaisti čia, todėl malonu, ši rinka atsivėrė, taip pat ir man. Mano tikslai – gerai žaisti, laimėti rungtynes, įmušti keletą įvarčių, padėti komandai, siekti mūsų bendrų tikslų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją