Kaip sakė "Europos kino" bei kino teatro "Lietuva" direktorė Vida Ramaškienė, bendrovė "VP Market", nupirkusi šį vieną pagrindinių sostinės kino centrų, įsipareigojo trejus metus išsaugoti pradinę pastato paskirtį.

BNS žiniomis, praėjusių metų pabaigoje buvo kilusi reali grėsmė, kad, juridiškai nepažeidžiant šio įsipareigojimo, savininkai būtų galėję faktiškai uždaryti kino teatrą: "Lietuva" - bet ne kaip pastatas, o kaip vardas - turėjusi išsinuomoti kino teatrą "Akropolis" ir perkelti ten savo pavadinimą su visomis funkcijomis.

Tokiu atveju savininkai būtų galėję panaudoti senąjį "Lietuvos" pastatą kitoms reikmėms.

Pasak V.Ramaškienės, daugelio kino mėgėjų pamėgto ir pasiilgto kino teatro veikla užtikrinama bent iki 2005 metų rugsėjo 25 dienos.

Kaip teigė "Lietuvos" kino teatro direktorė, bus siekiama tęsti ankstesnę, orientuotą į Europos kiną, repertuaro politiką. Taip pat, pasak V.Ramaškienės, kino teatras paduos paraišką Kultūros ministerijoje veikiančiai Kino tarybai dėl kitų metų tarptautinio kino festivalio "Vilniaus pavasaris" rengimo, kuris, laimėjus konkursą, grįžtų į savo tradicinę vietą.

Šiuo metu "Lietuvoje" planuojami ateities renginiai: birželio pradžioje kartu su UNESCO komisija bus organizuojamas armėnų ir gruzinų kino peržiūros, taip pat ryškėja rudenį vyksiančių Europos dienų kontūrai, tariamasi dėl suomių kino savaitės bei dalyvavimo šių metų Sostinės dienose.

Pernai suėjo penkeri metai, kai nuo 1965 metų veikiantis kino teatras buvo rekonstruotas ir tapo pirmuoju šalyje naujos kartos - moderniu, vakarietiškų standartų kino teatru.

"Lietuva" visus šiuos metus stengėsi pasiūlyti kuo daugiau elitinių kino renginių, kuriuose buvo galima sutikti specialiai atvykusius Rusijos kino grandą Nikitą Michalkovą, vieną skandalingiausių pasaulinio kino meistrų Peterį Greenaway'ų (Piterį Grynavėjų), Kanų festivalio numylėtinį - britų legendą Mike'ą Leigh (Maiką Ly), vieną garsiausių visų laikų Vokietijos kino autorių Wernerį Hercogą (Vernerį Hercogą) ir prancūzų režisierių Leo Carax'ą (Leo Karaksą).

"Lietuvos" kino teatras išliko tarptautinės asociacijos "Europa Cinemas" narys, bendradarbiaujantis ir su Lietuvoje įsikūrusiomis užsienio šalių ambasadomis.

Kino teatre buvo rengiami tarptautiniai festivaliai "Kino pavasaris". Žiūrovai pamėgo prancūzų trumpo metražo kino naktis, "Reklamos naktis", egzotiškąją "Afrikos kino" naktį, Ispanijos, Japonijos, Izraelio, Korėjos arba Rusijos kino festivalius, Kino klubo renginius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją