„Žalgiris“ 2009-2010 metų Eurolygos sezono grupės varžybose kovos su „Barcelona“, Sienos „Montepaschi“, Vilerbano „Asvel“, Stambulo „Fenerbahce Ulker“ bei Zagrebo „Cibona“ komandomis.

„Lietuvos rytas“ varžysis su Pirėjo „Olympiakos“, Belgrado „Partizan“, Malagos „Unicaja“, Stambulo „Efes Pilsen“. Paskutinysis vilniečių varžovas paaiškės po kvalifikacinio turnyro.

Portalas „BasketNews.lt“ pateikia Lietuvos klubų trenerių komentarus apie ištrauktus Eurolygos burtus.

Gintaras Krapikas („Žalgirio“ vyr. treneris): „Ištraukti burtai treneriams įneša aiškumo. Jau galime žiūrėti į kokias komandas reikia išskirtinai atkreipti dėmesį. Pradėsime aktyviai domėtis varžovų komplektavimu, kadangi nė viena komanda dar nėra pilnai sukomplektuota.

Visi žino, kokią reikia turėti komandą norint Eurolygoje pasiekti aukštumų. Mano manymu, klubų komplektacijos būtent ir turėtų suaktyvėti po burtų ceremonijos.

Realiai burtus įvertinti bus galima tik kai bus aiškios komandų sudėtys. Pastaruoju metu žaidėjų rinkoje labai aktyvios buvo Stambulo „Efes Pilsen“, Madrido „Real“ komandos, kurios įsigijo tikrai pajėgius krepšininkus“.

Rimas Kurtinaitis („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Varžovai - rimti, bet Eurolygoje nerimtų varžovų būti negali. Pavyzdžiui „Partizan“ gal nėra tituluota komanda, tačiau yra labai kovinga. Daugumos klubų biudžetai neturi limitų. Apie „Olympiakos“ nėra ką kalbėti, ten kiek jiems pinigų reikia, tiek jie ir gauna.

Vis dėlto noriu sugrįžti prie minties, jog ne visada brangūs žaidėjai duoda norimą rezultatą. Man didžiausią nerimą kelia tai, kaip mes susikomplektuosime komandą. Šnekėti apie kitų ekipų pajėgumą kol kas yra sunku“.

P.Motiejūnas: galime patekti į Top-16

„Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas liko patenkintas Eurolygos burtais.

„Realiai žiūrint, galime patekti į Top-16“, – iškart po burtų ceremonijos telefonu iš Barselonos tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė P. Motiejūnas. – Reikės, aišku, aplenkti dvi komandas, bet nėra taip, kad tai būtų neįmanoma. Bus sunku, bet, manau, kad galimybes turime.

Esame keturios komandos (su „Cibona“, „Fenerbahce Ulker“ ir „Asvel“) iš kurių neišskirčiau kažko vieno. Aišku, turkų ir prancūzų biudžetai daug lenkia mūsų ir „Cibonos“ biudžetus, bet, manau, kad galima su jais kovoti“.

P. Motiejūnui buvo sunku išskirti vieną grupę, kurią šiemet būtų galima pavadinti mirtininkų. Anot „Žalgirio“ vadovo, „visos atrodo apylygės“.

Katalonijos sostinėje susitikęs su kitų Eurolygos klubų vadovais, P. Motiejūnas įsitikino, kad mažieji Europos klubai kol kas neskuba rinktis žaidėjų artėjančiam sezonui.

„Daug kas nežino biudžetų, kalbasi su rėmėjais, niekas neskuba. Didieji klubai dirba kitaip, pas juos viskas intensyviai vyksta, bet kai šnekame su mažesnėmis komandomis, visi yra laukimo stadijoje, – kalbėjo P. Motiejūnas. – Visi stebi, kaip pasikeis rinka, kaip nukris kainos. Tai natūralu. Ir mes nebandome šokti dabar ir permokėti.“

„Žalgirio“ generalinis direktorius negalėjo atsakyti, kada pradės ryškėti klubo kontūrai kitam sezonui. Vasarą Kauno klubas kol kas nesudarė nė vienos sutarties su krepšininkais pagrindinei komandai.