Tarp testo klausimų – ar moteris rūko, ar turi antsvorio, ar vartoja alkoholio daugiau nei nustatyta rekomendacijose.

Rizikingesni įpročiai pažymėti raudonai, o įpročiai, neturintys neigiamo poveikio vaisingumui, mėlynai.

Šį testą, pavadintą „Ar žinai apie savo vaisingumą?“ sukūrė mokslininkai iš Kardifo universiteto, praneša telegraph.co.uk.

Kai kurie klausimai apėmė veiksnius, kurių moterys negali pakeisti, tarkime, ar joms daugiau nei trisdešimt ketveri metai, ar jos kenčia nuo ginekologinių problemų, tokių kaip endometriozė.

Vis dėlto kiti klausimai gali paskatinti keisti gyvenimo būdą ir padidinti tikimybę ateityje susilaukti vaikų. Tarp jų – nesaugus seksas, partnerių kaita, reguliarus rūkymas, stresas, antsvoris.

Panašiame teste vyrams yra klausimų apie tai, ar jie sirgo kiaulyte subrendę – ši liga, kaip žinia, veikia vaisingumą.

Moterims, kurių pastojimo problemų tikimybė maža, patariama toliau stebėti savo vaisingumą ir neįgyti įpročių, sumažinsiančių galimybes ateityje pastoti. Esančioms rizikos grupėje ir bandančioms pastoti siūloma apsilankyti pas gydytojus tolesniems tyrimams.

Testą kūrusi komanda tikisi, kad jis pasirodys moterų žurnaluose, kur būsimosios motinos galės jį užpildyti ir padidinti savo žinias.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją