„To Lietuvoje dar nebuvo. INTRO: pristato analogų Lietuvoje neturintį meno projektą, kur dera šiuolaikinės ir drąsios idėjos bei originali vizualinė raiška. Esame įsitikinę, kad ir merginos didžėjės Vilniaus publikai įrodys, kad jų grojama muzika subtili ir puikiai tinka supervakarėliui“, - sakė klubo INTRO: vadovas Vygandas Šimbelis.

Pasak parodos kuratorės Kristinos Inčiūraitės, vinilas siejamas ne tik su muzikinėmis plokštelėmis. Jis yra sintetinė medžiaga, naudojama šiuolaikinėje reklamoje, drabužių dizaino industrijoje, ir svarbiausia - grožio terapijos srityje. Parodos „Vinilinis dangus“ autorės iš savo moteriškų pozicijų pažvelgs į "vinilinį dangų" kaip į savo pačios svajonę būti tobulesne ar romantiškesne bei atvirkščiai - šią svajonę kritikuos arba jos tiesiog atsisakys.

Švedė Johanna Billing čia pristatys subtiliai psichologinį video kūrinį „Kur ji yra“, norvegė Elisabeth Mathisen (Elizabet Matisen) gana ekstravertišką darbą „Jei aš buvau tavo dalimi, aš nežinau kaip“. Parodos iniciatorės Kristinos Inčiūraitės projektas „Skirtumai“ žaidžia romantiškais Vilniaus vietų įvaizdžiais, Aurelijos Maknytės „Įrašas“ permąsto SMS komunikaciją, o Paulina Eglė Pukytė eksponuoja ironiškas apkūnokų moterų su „garsių vyrų“ marškinėliais fotografijas.

Ne mažiau įdomi ir vakaro muzikinė programa, kurioje gros žinoma Estijos didžėja bei „Energy FM“ laidų vėdėja DJ Liisa. Ji pati yra profesionali dizainerė ir karšta „house“ bei „broken beat“ stilių gerbėja.

„Vinilinio dangaus“ vakarėlyje taip pat pasirodys jau 6 metus šokių muziką grojanti Lietuvos DJ Ana iš universalaus kolektyvo „One Ear Stereo". Specialiai į vakarėlį atvyksta 1999 metais projekte „Too Nice“ kaip Lady J debiutavusi Jolita Gražytė. Šiandien ji Antverpene (Belgija) yra įkūrusi šokių muzikos projektą „In Dutch Inc.“, bendradarbiauja su viena iš geriausiai žinomų belgų šokių muzikos firmų „Wallys Groove World“ bei veda 2 valandų trukmės laidą „Hep Cat“ radijo stotyje „Radio Central“.

INTRO: klubo savaitgalį šeštadienį, gegužės 10 d. 22 val. pratęs pirmasis ciklo „East Park“ renginys. Šis ciklas skirtas pristatyti talentingiausiems Rytų ir Vidurio Europos šokių muzikos projektams. Ta proga į Vilnių atvyksta geriausias Rygos „electropop“ stiliaus atlikėjas DJ Nikotin, o publiką apšildys Vilniaus didžėjai Pablic iš grupės „Empti“ bei Belze. Vakaro vaizdo instaliacijomis rūpinsis PB8 iš kolektyvo „Nepriklausomų stebėtojų grupė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją