"Barcelona" oficialiai pranešė, kad Y. Toure išpirkos suma padidinta nuo 60 milijonų iki 100 milijonų eurų. Tiek turėtų sumokėti kita ekipa, panorusi įsigyti žaidėją be Katalonijos klubo sutikimo.

"Visada norėjau karjerą tęsti "Barcelona" klube, - po sutarties pasirašymo ceremonijos sakė Y. Toure. - Aš esu nepaprastai laimingas ir didžiuojuosi, kad galiu atstovauti tokiam klubui".

Šią vasarą Ispanijos bei kitų šalių žiniasklaida nemažai dėmesio skyrė gandams apie Dramblio Kaulo Kranto rinktinės žaidėjo ateities planus. Buvo skelbiama, kad futbolininku aktyviai domisi Londono "Arsenal", "Man City" bei keli neįvardinti Ispanijos ir Italijos klubai.

Žaidėjo interesams atstovaujantis ukrainietis Dmitrijus Seliukas tvirtino, kad pats futbolininkas pirmenybę teikia "Barca" ekipai, tačiau tuo atveju, jei nebus susitarta su Katalonijos klubu, neatmetama galimybė, jog gali būti svarstomi kitų komandų pasiūlymai.

2007-ųjų vasarą "Barcelona" įsigijo atraminio saugo pozicijoje žaidžiantį futbolininką iš "Monaco" klubo. Tuomet už Y. Toure buvo sumokėti 9 milijonai eurų.

2008-2009 metų sezone y. Toure "Barcelona" gretose iš viso sužaidė 41 rungtynes ir pelnė 3 įvarčius.

Taip pat pranešama, jog Katalonijos klubas netrukus gali pratęsti sutartis su vartininku Victoru Valdesu, komandos kapitonu gynėju Carlesu Puyoliu bei toje pačioje pozicijoje žaidžiančiu meksikiečiu Rafaeliu Marquezu.