Milane vykusiame 35-ajame Europos teatrų darbuotojų futbolo čempionate trys Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) atstovai - prodiuseris Mantas Urbonas, fotografas Michailas Raškovskis ir Užsienio skyriaus darbuotoja Jolita Vadopalaitė, drauge su švedų, bulgarų ir italų teatralais žaidę rinktinėje "Visos Europos žvaigždės", iškovojo garbingą antrąją vietą ir į Lietuvą parsivežė pergalės trofėjų - čempionato sidabro taurę.

Kasmet vis kitoje šalyje jau 35 metus vykstantis Europos teatrų darbuotojų futbolo čempionatas šįmet Italijoje surinko 28 komandas iš Vokietijos, Šveicarijos, Italijos, Prancūzijos, Belgijos, Kroatijos, Lietuvos ir kitų šalių.

Tarptautinei "žvaigždžių" komandai, kurioje žaidė ir lietuviai, sėkmė šypsojosi jau pirmosiose atkrentamosiose varžybose - sutriuškinusi garsiojo Milano "Teatro alla Scala" komandos žaidėjus, rinktinė nesunkiai įveikė ir kitus savo pogrupio varžovus, o vėliau be pralaimėjimų įkopė į finalą. Čia jiems teko susirungti su pajėgia Rostoko teatro komanda iš Vokietijos.

Lemiamosioms varžyboms pasibaigus lygiosioms, po vienuolikos metrų baudinių serijos vos vieno taško varžovų persvara "Visos Europos žvaigždžių" komandai lėmė ne aukso, bet sidabro medalį. "Kitų metų čempionatas vyks Zagrebe, Kroatijoje. Pirmieji mūsų žingsniai nuteikė optimistiškai, o įgyta patirtis padės tinkamai pasirengti kitų metų varžyboms. Taigi dar turime laiko suburti stiprią savo žvaigždžių komandą, kuri reprezentuos mūsų teatrą" - sakė fotografas M. Raškovskis.

Drauge su LNOBT atstovais į Milaną vykusi teatro Užsienio skyriaus vedėja Neringa Šakinienė džiaugėsi ir sėkmingu "žvalgų" pasirodymu futbolo čempionate, ir užmegztais naudingais tiesioginiais kontaktais su kitų Europos teatrų atstovais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją