Ketvirtadienį sandėrį palaimino NBA vadovybė ir jis įsigaliojo.

Įsigyti Sh.O'Nealą „Cavaliers“ bandė dar nuo vasario mėnesio. Labiausiai vidurio puolėjo problema Klivlando komandoje išryškėjo per NBA Rytų konferencijos finalą, kuriame vienas Žydrūnas Ilgauskas gynyboje nesugebėjo susitvarkyti su Orlando „Magic“ klubo „centru“ Dwightu Howardu, o „Cavaliers“ pralaimėjo seriją 2-4.

Jeigu „Cavaliers“ nebūtų pavykę įsigyti Sh.O'Nealo, jie būtų bandę atlikti mainus su Naujojo Orleano „Hornets“ ekipa ir įsigyti šios vidurio puolėją Tysoną Chandlerį.

Sh. O'Nealas praėjusį sezoną per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 17,8 taško ir atkovodavo po 8,4 atšokusio kamuolio.

37-erių metų 216 cm ūgio vidurio puolėjas turi dar metus galiojantį kontraktą, kurio vertė 21 mln. JAV dolerių, tad po sezono „Cavaliers“ sąskaitoje atsilaisvintų nemaža suma naujiems pirkiniams. Taip pat specialistai mano, kad Klivlando klubas komercine prasme gali labai gerai išnaudoti Shaqo ir LeBrono Jameso duetą.

25-erių 201 cm ūgio A. Pavlovičius praėjusį sezoną per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 4,6 taško ir atkovodavo po 1,9 kamuolio. Jo atlyginimas kitą sezoną - 5 mln. dolerių, iš kurių tik 1,5 mln. yra garantuoti.

34-erių metų 206 cm ūgio B. Wallace'as praėjusį sezoną vidutiniškai per mačą rinkdavo po 2,9 taško, atkovodavo po 6,3 kamuolio ir blokuodavo po 1,3 metimo. Puolėjas kitą sezoną turėtų uždirbti 14 mln. dolerių.

Abiejų krepšininkų sutartys taip pat galios tik metus, tad „Suns“ 2010-2011 metų sezonui galėtų nepratęsti kontraktų ir sutaupyti pinigų naujiems pirkiniams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją