„Bulls“ klubas prancūzui uždraudė dalyvauti papildomo atrankos turnyro į Europos pirmenybes varžybose, kurios vyks rugpjūčio 5-30 dienomis, tačiau leido atvykti į rinktinės treniruočių stovyklas ir treniruotis kartu su komandos draugais.

Privalo paklusti

Galiojantį kontraktą 2009-2010 metų sezonui su NBA klubu turintis prancūzas negalės žaisti nei papildomame atrankos turnyre, nei Europos pirmenybių finaliniame etape, jeigu Prancūzijos rinktinė į jį prasibraus.

„Siekėme, kad J. Noah galėtų mums padėti, tačiau dabar susitarimas yra toks ir turime jam paklusti. Čikagos „Bulls“ klubo vadovai yra svarbūs žmonės“, – Prancūzijos sporto dienraščiui „L'Equipe“ tvirtino nacionalinės rinktinės direktorius Patrickas Beasley.

Atvirojo Prancūzijos teniso čempionato nugalėtojo Yannicko Noah ir 1978 metų Mis Švedija konkurso laimėtojos Cecilia Rodhe šeimoje Niujorke gimęs 24 metų 211 cm ūgio J. Noah prie Prancūzijos krepšinio rinktinės treniruočių stovyklos prisidės liepos 2 dieną.

Tikslas – čempionatas

Į aštuoniolikos kandidatų sąrašą vyriausiasis rinktinės treneris Vincent'as Collet įtraukė ir kitą NBA rungtyniaujantį prancūzą Mickaelį Pietrus. Vis dėlto Orlando „Magic“ gynėjo planus padėti nacionalinei komandai gali sugriauti nedidelė trauma, dėl kurios krepšininkui prireiks operacijos.

„Mūsų tikslai – labai aiškūs. Pagrindinė rinktinės užduotis iškopti į finalinį Europos čempionato etapą, – pareiškė V. Collet. – Puikiai žinome, kad iškopę į čempionatą galime pasiekti aukštumų, tačiau pirmiausiai turime įveikti pirmąjį barjerą.“

Galutinė Prancūzijos rinktinės sudėtis paaiškės po liepos pabaigoje Strasbūre surengto draugiško turnyro. Papildomame atrankos turnyre prancūzai kovos B grupėje kartu su Italijos ir Suomijos rinktinėmis.

Prancūzijos rinktinės kandidatai: Alexis Ajinca, Nicolas Batumas, Yannickas Bokolo, Nando De Colo, Aldo Curti, Mamoutou Diarra, Borisas Diaw, Laurent'as Foirest, Josephas Gomis, Alainas Koffi, Adrienas Moermanas, Joakimas Noah, Tony Parkeris, Johanas Petro, Florent'as Pietrus, Mickaelis Pietrus, Ali Traore ir Ronny Turiafas.

Savo sprendimo dėl atvykimo į rinktinės treniruočių stovyklas dar nepaskelbė: Rodrigue Beaubois, Yakhouba Diawara, Antoine Diot, Mickaelis Gelabale'is, Dounia Issa, Claude Marquis ir Ludovicas Vaty.