Jaunimo rinktinės varžovų gretose žaidė keletas žinomų krepšininkų: Tomas Rinkevičius, Nerijus Strazdauskas, Mindaugas Kalvelis. Tačiau NKL ir LKL rinktinės pagrindą sudarė Palangos „Naglio-Adakrio“ ekipos žaidėjai.

Rezultatyviausiai R. Samulėno treniruojamoje rinktinėje žaidė po 12 taškų pelnę Vaidas Čepukaitis ir Arvydas Gydra. Po 11 taškų pridėjo Mindaugas Kuzminskas, Edgaras Želionis ir Vytenis Lipkevičius. Ado Juškevičiaus sąskaitoje – 9 taškai.

NKL-LKL komandoje išsiskyrė Mindaugas Reminas ir N. Strazdauskas, pelnę po 14 taškų.

Po rungtynių jaunimo rinktinės vyriausiasis treneris R. Samulėnas portalą „BasketNews.lt“ tikino, jog komandos žaidime dar reikia daug ką tobulinti.

„Po pirmųjų rungtynių didelį nerimą kelia gynyba. Tačiau mes ir nesitikėjome stebuklo, kadangi tai buvo pirmasis mūsų mačas. Stovyklos pajūryje metu labiau akcentavome krepšininkų fizinį pasiruošimą. Turime spragų, kurias „ištaisyti“ teks artimiausiu metu“, – kalbėjo R. Samulėnas.

Treneris pažymėjo, kad lauks prie rinktinės prisijungsiančio Donato Motiejūno, kuris trečiadienį kartu su Lietuvos jaunių (iki 19 metų) rinktine išskrenda į Naująją Zelandiją. Vitoldo Masalskio treniruojami jauniai bene labiausiai nuo Lietuvos nutolusioje valstybėje liepos 2-12 dienomis kovos pasaulio čempionate.

„Tebeturime problemų su vidurio puolėjais. Jeigu D. Motiejūnas po pasaulio čempionato bus sveikas – paliksime rinktinėje jam vietą, o jeigu ne, tada teks verstis su tais žaidėjais kuriuos turime. Vis dėlto, jeigu Donatas bus pajėgus žaisti, derinsime, kad jis prie mūsų prisijungtų jau Graikijoje“, – teigė treneris.

Paklaustas ar D. Motiejūnas spės įsilieti į jaunimo rinktinės žaidimą R. Samulėnas sakė: „Donatas buvo pas mus atvažiavęs. Parodėme derinius, o jeigu ką nors koreguosime, apie tai krepšininkui pranešime elektroniniu paštu. D. Motiejūnas yra protingas ir kaip žaidėjas, ir kaip žmogus, tad manau jam nebus sunku įsilieti į mūsų žaidimą“.

Po stovyklos pajūryje rinktinė vyks į draugišką keturių komandų turnyrą Lenkijoje, kur kovos su šeimininkais, Bulgarijos ir Slovėnijos bendraamžiais. Grįžę iš turnyro lietuviai dar surengs stovyklą Druskininkuose, kuri ir bus paskutinė prieš Senojo žemyno jaunimo pirmenybes.