Detroite šią savaitę vykstančioje Motorinių transporto priemonių inžinierių draugijos konferencijoje ši Berlyno kompanija pateikė naujo garo variklio bandymų rezultatus.

Garo variklis yra gana galingas ir nedaug teršia aplinką, o garai jame susidaro dėl energijos, kuri atpalaiduojama akytoje kameroje ir be atviros liepsnos deginant degalus. Pasak kompanijos inžinierių, tokias akytas kameras galima modifikuoti ir pritaikyti deginti gamtines dujas, benziną ir kitus degalus.

IAV sukūrė 1 l tūrio, trijų cilindrų garo variklį, kurio galingumas yra 67 arklio jėgos. Išmetamosiose dujose yra daug mažiau kenksmingų medžiagų, nei leidžia griežčiausios JAV taisyklės.

Sukurti tikrą automobilį su garo varikliu prireiks kelerių metų. Dar reikia sugalvoti, kaip išlaikyti variklyje esantį vandenį neužšalusį ir kaip greitai užvesti patį variklį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją