ICC pranešime rašoma, kad šio forumo tikslas – įtraukti pasaulio lietuvius, verslininkus ir ekonomikos sričių ekspertus, į Lietuvos ekonominį gyvenimą, sutvirtinti jų emocinius ryšius su Lietuva ir skatinti juos vystyti verslą mūsų šalyje.

Į PLEF užsiregistravo apie devyniasdešimt lietuvių kilmės įmonių savininkų ir vadovų, bankų vice–prezidentų, finansų ir ekonomikos ekspertų iš daugiau nei dvidešimties pasaulio šalių.

Užsiregistravę dalyviai atstovauja ir savo įsteigtas įmones ir tokias garsias tarptautines organizacijas kaip „State Street Global advisors“, „Nordic investment bank“, „Chevron“, „Procter & Gamble“ , „TransUnion, LLC“, „Spencer House Capital Management LLP“ ir kt. Renginyje dalyvaus ir Lietuvos garbės konsulai užsienio valstybėse.

Pasak pranešimo spaudai, Į Lietuvą atvykstančius verslininkus domina prekių ir paslaugų eksportas – importas, prekyba moksliniais, biotechnologiniais prietaisais, sistemomis, aplinkosauga, ekologiniai projektai, verslo teisinės konsultacijų paslaugos įvairiose šalyse, finansų, verslo ir investavimo strategijos, globali įmonių vadovų atranka, informacinių technologijų, spaudos, IT įmonių plėtra, investicijos.

Skirtingų kartų užsienio lietuviai verslininkai ir ekonomikos ekspertai renginio metu drauge su lietuvių įmonių vadovais diskutuos trijose tematinėse sesijose: „Sprendimai finansų krizes kontekste: Lietuvoje ir pasaulyje“; „Eksporto potencialo didinimas sunkmečiu: kryptys, skatinimas, galimybės“; “Žinių ekonomika ir inovacijos – raktas į Lietuvos konkurencingumą“.

Konkrečius pasiūlymus ir interesus Lietuvos įmonės galės išreikšti kontaktų mugės metu, kuria jau susidomėjo Lietuvos maisto produktų, tekstilės, medienos ir kitų tradicinių sektorių eksportuotojai, investiciniai parkai ir kitos įmonės, besidominčios investicijomis ir eksporto plėtra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją