Šių metų sausį už 4,4 mln. litų parduota 42,3 tūkst. dekalitrų (dal) alkoholinių gėrimų, vasarį - už 4,1 mln. litų (38,5 tūkst. dal).

Prognozuojama, kad per šių metų sausio ir vasario mėnesius bus patirta apie 1,2 mln. litų. 2000-ųjų pirmąjį ketvirtį alkoholio bendrovė uždirbo 2,9 mln. litų grynojo pelno - pernai sausį ir vasarį, pelningai pardavus koncentruotas sultis, gauta pelno, o kovą patirta nuostolių.

"Pagrindinė pardavimų mažėjimo priežastis yra alkoholinių gėrimų akcizai, pakeisti dar 1999 metų spalio mėnesį. Be to, apie akcizų mažinimą paskelbus iš anksto, sustojo prekyba, nes prekybininkai nenori patirti nuostolių ir neperka alkoholinių gėrimų atsargoms", - BNS teigė "Anykščių vyno" ekonomikos direktorius Petras Visakavičius.

Akcizų įstatymo pataisos šiuo metu svarstomos Seime ir gali būti priimtos artimiausiu metu.

"Jeigu išliks Seimo ekonomikos komiteto pasiūlymai dėl akcizų bei bus pašalinti laiko apribojimai prekiauti alkoholiniais gėrimais, pardavimai turėtų padidėti", - sakė "Anykščių vyno" ekonomikos direktorius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją