Apie 100 tūkst. futbolo sirgalių po paskutinio runtgynių arbitro švilpuko, paskelbusio apie „Barcelona“ pergalę Romoje 2:0 prieš „Manchester United“, pasileido į Barselonos miesto gatves.

Netrukus po vidurnakčio jaunuolių grupuotės pagrindinėje miesto gatvėje La Rambla susikovė su policininkais. Pareigūnai buvo apmėtyti buteliais, kai bandė guminėmis lazdomis išvaikyti sirgalius nuo parduotuvių vitrinų. Į sumaištį įtraukti niekuo dėti praeiviai buvo priversti slėptis už barikadų, o policininkai panaudojo ir gumines kulkas.

Policijos išplatintame pranešime teigiama, kad pareigūnai Barselonoje dėl viešosios rimties sutrikdymo sulaikė 119 žmonių, dar 15 piliečių buvo areštuoti visame Katalonijos regione.

Taip pat 153 žmonės buvo sužeisti per pareigūnų susirėmimus su agresyviais aistruoliais. Dauguma sužeidimų buvo smulkūs, tačiau 23 nukentėjusieji turėjo kreiptis į ligonines.

Per susirėmimus taip pat buvo smarkiai apgadinti gatvės žibintai, telefonų būdelės ir autobusų sustojimo būdelės.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją