Muzikos legendos ir dar neatrasti talentai, pasisėmę įkvėpimo seminaruose, kiekvieną vakarą rengs pasirodymus visose į taktą linguojančiose Londono vietose.

Pirmoji ir paskutinė lietuvė, dalyvavusi šios akademijos mokymuose, buvo Jolita Pabludo – ji 2005-aisiais patirties sėmėsi Sietlo sesijoje. Po trijų metų tylos būtų pats laikas priminti, kad ir Lietuvoje yra kūrybingų ir kuriančių žmonių, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Per savo raidos dešimtmetį kiekviena Akademija stengėsi ištyrinėti vietos muzikinę geografiją ir kolekcionavo įdomiausius ritmus. Be darbo studijoje, paskaitų metu, dalyviai gali užduoti klausimus apie muziką savo idealams. Paskutinėse sesijoje Akademijos dėstytojais yra buvę Brazilijos nacionalinė ikona ir tropicalia ambasadorius Gilberto Gil; hiphopo underground karalius ir Nr. 1 pietų reperis Bun B; MPC-architektas ir pirmosios skaitmeninės drum mašinos išradėjas Rogeris Linnas; Prancūzijos „Ed Banger“ vakarėlių siela DJ Mehdi.

Akademijos internetinėje svetainėje galima rasti pilną sąrašą maždaug 500 muzikos kūrėjų, kurie savo apsilankymu pagerbė Akademijos auditorijas ir studijas.

Paraiškų teikimas Londono Akademijai jau prasidėjo ir tęsis iki liepos 27-osios. Taigi prodiuseriai, instrumentalistai, vokalistai ir didžėjai iš viso pasaulio kviečiami garsiai pranešti apie save. Pirmasis žingsnis – užpildyti paraiškos anketą.

Kad įsivaizduotumėte, kas vyksta Akademijoje ir pajaustumėte jos kūrybinę dvasią, paraiškų teikimo metu visame pasaulyje bus surengta daugiau nei šimtas vietos muzikinių dirbtuvių.

Lietuvoje tokią sesiją planuojama surengti liepos 2-ąją KULTFLUX platformoje prie Neries, Vilniuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją