Ne viena ekipa pagrasino palikti „Formulę-1“ po Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) išplatintų naujų sporto taisyklių, nuo 2010 m. ribojančių ekipų biudžetus.

Monake FIA prezidentas Maxas Mosley užsiminė, kad kai kurios ekipos gali dirbtinai kelti šurmulį ir grasinti federacijai tik tam, kad rastų sau pateisinamą priežastį pasitraukimui. Anot FIA prezidento, kai kurie stambūs autogamintojai jau nusprendė palikti F-1 dėl prastų ekonomikos rodiklių, o nesutarimas dėl taisyklių jiems būtų labai palanki dingstis.

Dabar gandai sklando aplink „Toyota“, mat komanda nuo atėjimo į „Formulę-1“ yra investavusi kelis milijardus JAV dolerių, o norimo rezultato – čempionės titulo – taip ir nepasiekė.

Teigiama, kad po itin prasto pasirodymo Monake kompanijos vadovai nutarė, kad 2009 m. sezonas yra paskutinis komandos gyvavimo F-1 istorijoje. Šią informaciją išplatino Kelno, kuriame „Toyota“ ekipa turi būstinę, laikraštis „Express“. Leidinyje taip pat dar kartą minima, kad „Toyota“ išnaudoja nesutarimus su FIA kaip priežastį palikti čempionatą.

„Manau visa tai yra prasimanymai“, - pareiškė J. Howettas leidiniui „Daily Telegraph“.

„Tai buvo paskelbta tikslingai, kad šioje situacijoje būtų sukurta dirbtinė trintis. Nežinau šaltinio, bet noriu pasakyti, kad turime aiškų norą lenktyniauti kitų metų čempionate.“

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.